Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD Sibiu cere demisia preşedintelui CJ, a prefectului şi a directorului DSP

Inquam Photos / Octav Ganea
Europa Sibiu sarbatoare

Organizaţia Judeţeană Sibiu a PSD solicită demisia preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Daniela Cîmpean, a prefectului judeţului, Mircea Creţu, şi a şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Gabriel Budescu, pe care îi acuză de "gestionarea iresponsabilă a actualei situaţii provocate de pandemia de COVID-19", potrivit unui comunicat de presă remis, joi, AGERPRES.

"Această solicitare este motivată de lipsa de comunicare transparentă a celor trei instituţii care au avut rolurile principale în gestionarea actualei crize, dar şi de numeroasele dovezi de incompetenţă şi iresponsabilitate ale şefilor care le conduc. Astfel, după mai bine de o lună de pandemie, situaţia din judeţul Sibiu este departe de a fi ţinută sub control şi riscă să devină critică, deoarece autorităţile conduse de membri PNL nu testează populaţia şi nu au luat din timp măsurile care se impuneau pentru gestionarea eficientă a acestei pandemii", se arată în comunicatul PSD Sibiu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela, vești uriașe pentru oamenii care au peste 65 de ani: Veți beneficia de condiții mai bune

Potrivit sursei citate, "la nivelul judeţului Sibiu au fost testate până miercuri, 22 aprilie, un număr infim de persoane, raportat la populaţia judeţului, respectiv 1.316, în condiţiile în care avem deja 195 de persoane confirmate cu COVID-19, 15 decese şi foarte multe persoane aflate în izolare sau carantină."

Consilierii judeţeni ai PSD Sibiu au solicitat conducerii CJ Sibiu, în şedinţa extraordinară din 3 aprilie, o estimare a costurilor şi a duratei de "testare rapidă" a întregii populaţiei judeţului. PSD susţine că nu a primit niciun răspuns la această solicitare din partea CJ Sibiu.

"La ora actuală, la nivelul judeţului Sibiu avem 33 de cadre medicale infectate cu COVID-19, ceea ce demonstrează că oamenii din linia 1 nu au fost echipaţi corespunzător de către autorităţile tutelare, respectiv Consiliul Judeţean Sibiu, condus de PNL, prin doamna preşedintă Daniela Cîmpean. Deşi la nivelul Consiliului Judeţean Sibiu au fost primite încă din luna ianuarie informări şi avertizări cu privire la iminenta izbucnire a pandemiei de COVID-19, conducerea acestei instituţii nu a luat din timp măsuri pentru asigurarea necesarului de echipamente de protecţie şi de testare pentru acest virus, singura preocupare a doamnei Cîmpean fiind campania electorală pentru alegerile anticipate şi alegerile locale. Norocul sibienilor a fost că o societate privată a donat o linie de testare Spitalului Judeţean Sibiu, însă, pentru o bună bucată de timp, această linie nu a fost folosită, deoarece Consiliul Judeţean nu a achiziţionat teste", mai afirmă cei din PSD Sibiu.

PSD îl acuză pe prefectul judeţului, Mircea Creţu, că a informat în mod greşit opinia publică, când a anunţat că şapte angajaţi ai Primăriei Sibiu ar fi fost testaţi şi au rezultate negative.

Citește și: Suedia dă Marea Lovitură în criza CORONAVIRUSULUI: au mers contra curentului și au câștigat

"Deşi PSD Sibiu a solicitat în repetate rânduri Prefecturii şi Consiliului Judeţean Sibiu să dea dovadă de o comunicare transparentă şi corectă a populaţiei în această perioadă, cele două instituţii continuă să ascundă informaţii şi să mintă cetăţenii. Cel mai elocvent exemplu în acest sens este chiar unul recent, cel al angajatei de la Serviciul de Evidenţa Populaţiei Sibiu confirmată pozitiv la COVID-19, în data de 16 aprilie. Colegii persoanei respective au fost trimişi în izolare la domiciliu fără a fi testaţi. Cu toate acestea, prefectul Judeţului a minţit în mod deliberat că persoanele au fost testate imediat, rezultatele fiind negative. Facem precizarea că după declaraţia prefectului, în cursul zilei de marţi, 21 aprilie, angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu au prelevat testele, urmând ca rezultatele să fie comunicate, motiv pentru care persoanele posibil infectate au fost nevoite să îşi ia zile din concediul legal de odihnă, pentru a lipsi motivat de la muncă. Nu este prima dată când oamenii aflaţi în izolare sau în carantină nu au fost testaţi deloc sau în timp util, excepţie făcând doamna preşedinte a Consiliului Judeţean şi membrii marcanţi din conducerea PNL Sibiu, care au fost testaţi imediat după ce au făcut solicitarea, iar rezultatele le-au sosit cu celeritate", arată cei de la PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.