Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu zeci de mii de oameni fără apă caldă, Bucureștiul riscă să devină raiul șobolanilor: PSD cere ședință extraordinară a CGMB

Inquam Photos / George Calin
Nicusor Dan

Grupul PSD din Consiliul General al Capitalei solicită convocarea unei noi şedinţe extraordinare a CGMB, pentru miercuri la ora 16,00, în vederea aprobării programului de deratizare şi dezinsecţie pe anul 2021. Asta, în condițiile în care zeci de mii de bucureșteni nu au apă caldă de mai bine de două săptămâni.

O şedinţă de îndată, dedicată dezbaterii aceluiaşi proiect, a avut loc şi în cursul zilei de marţi, însă aceasta a fost închisă la puţin timp de la începere, deoarece votul privind ordinea de zi a întrunit doar 20 de opţiuni favorabile, 14 "împotrivă" şi 17 abţineri.

Citește și: HAOS total cu Nicușor Dan primar: Ședința CGMB nu s-a mai ținut, după ce ordinea de zi nu a întrunit voturile necesare

Pe ordinea de zi figura un singur proiect care viza aprobarea finanţării de la bugetul Municipiului Bucureşti a Programului Unitar de Acţiune pentru Deratizare şi Dezinsecţie în anul 2021. Proiectul prevede frecvenţa cu care să se realizeze activităţile de dezinsecţie şi deratizare în spaţiile deschise din domeniul public şi privat al Municipiului Bucureşti şi în spaţiile comune închise ale clădirilor (casa scării, subsol).

"Astăzi în cadrul şedinţei extraordinare a CGMB convocată de consilierii generali ai PSD s-a văzut cât de mult înseamnă cetăţeanul pentru cei ce au câştigat, numai ei ştiu cum, majoritatea în consiliul general. Nici măcar nu au avut decenţa de a intra într-o dezbatere pe proiectul propus de consilierii PSD. Pentru că, spre deosebire de colegii care alcătuiesc această majoritate toxică, noi nu ne facem preş în faţa calculelor reci ale unui primar fără scrupule, vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a grăbi procesul de adoptare a măsurilor atât de necesare sănătăţii şi confortului bucureştenilor", a scris liderul social-democraţilor din CGMB, Aurelian Bădulescu, pe Facebook.

Reprezentanţi ai USR PLUS au precizat pentru AGERPRES că propunerea PSD nu este în conformitate cu procedura pe care primarul general vrea să o implementeze şi că în cadrul şedinţei ordinare a CGMB urmează să fie adoptat un alt proiect de hotărâre care să vizeze activităţile de dezinsecţie şi deratizare.

"Este într-adevăr de urgenţă maximă planul pentru deratizare, însă urmează ca la prima şedinţă primarul să propună varianta agreată cu aparatul şi cu executivul", au precizat sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.