Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD solicită Guvernului Orban schimbarea protocolului de testare! Gabriela Firea, reacție dură după declarația premierului

Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriela Firea PSD

PSD solicită Guvernului Orban în regim de urgență schimbarea protocolului de testare a cetățenilor, a declarat prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea.

„Suntem singura țară europeană care a rămas încremenită în proiectul inițial, și anume se testează gratuit de către statul român doar pacienții care au deja simptome. Din păcate, li se refuză contacților acestor persoane să se testeze gratuit. Nu toți românii au venituri substanțiale, așa că le este foarte greu să plătească testele efectuate la clinicile private. (...) Am văzut chiar astăzi o declarație a premierului care insistă să rămânem cu această definiție de caz care este foarte restrictivă și practic îi trimite pe toți românii la clinicile private. Nu este un lucru rău să avem investiții în clinici private, dar acestea nu sunt accesibile tuturor românilor. Prețul este destul de mare și nu poate fi suportat de familiile mai numeroase. (...) Cerem, așadar, Guvernului să schimbe definiția de caz și Ministerul Sănătății prin DSP-uri să îndrume toate persoanele care sună la DSP să fie repartizate la clinicile de stat astfel încât să fie testate gratuit”, a spus Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.