Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD susține industria de apărare din județul Brașov și construcția unei fabrici de pulberi de la zero

Digi24
Marius Dunca

118 milioane de lei- o sumă record pentru industria de apărare din Brașov- va ajunge, în 2022, sub formă de investiții din alocări bugetare.

Menținerea competitivității acestei industrii importante pentru județ a fost discutată de Ministrul Economiei, Florin Spătaru, cu reprezentanții producătorilor de materiale componente pentru acest sector.

_ "Am înțeles cât de importantă este această industrie pentru oamenii din zonă și pentru asigurarea unor locuri de muncă decente în Zărnești, Făgăraș, Victoria. România a fost unul dintre principalii exportatori de echipamente ce țin de industria de apărare și trebuie să readucem această industrie acolo unde a fost, putem să revenim pe piață! Putem să vindem, să aducem venituri statului român prin aceste investiții. Ministerul Economiei, prin miniștrii PSD, a făcut și va face investiții în industria de apărare. Prin blocarea programelor investiționale în cursul guvernării anterioare nu s-a făcut altceva decât să se încetinească acest proces. Bugetele au fost aprobate  abia în luna decembrie 2021. Nu poți practic cheltui banii de investiții. Vă promit că, în primul trimestru din acest an, aceste bugete vor fi aprobate, să nu mai avem sincope"_, a declarat Florin Spătaru.

În cadrul vizitei de lucru, ca urmare a invitației președintelui PSD Brașov, Marius Dunca, ministrul s-a deplasat la fabricile IAR S.A., Tohan Zărnești, PIROCHIM VICTORIA și la S. Fabrica de Pulberi Făgaraș.

Mai mult, Florin Spătaru a avut discuții cu reprezentanții AIRBUS ROMANIA, cu cei din conducerea societăților METROM și CARFIL, cu autoritățile locale și cu reprezentanții locali ai sindicatelor din industria de apărare.

"Construcția unei fabrici de pulberi de la zero este una dintre investițiile prioritare (...) Această investiție va asigura 300 de locuri de muncă esenţiale pentru dezvoltarea comunității locale. Voi continua discuțiile cu companiile, cu autoritățile locale și legat de forța de muncă îmbătrânită. Trebuie să atragem tinerii. Este necesar un plan de investiții solid şi integrat care să vizeze întregul lanț valoric. Deşi nu va fi uşor, am încredere că, în viitorul apropiat, putem face paşi importanți către o industrie de apărare românească competitivă și profitabilă”, a mai declarat ministrul Economiei.

_"Toți miniștrii PSD au alocat fonduri importante industriei de armament, au avut discuții cu companiile, cu sindicatele și le mulțumesc pe această cale. Din păcate, fostul ministru USR al Economiei nu a făcut nimic pentru acest domeniu. De fapt, prioritatea domnului Claudiu Năsui a fost să încerce să vândă tot ce ar fi putut aduce plus valoare economiei românești. _

Doar investind masiv în companiile românești, sprijinind cum se cuvine mediul de afaceri, vom reuși", a subliniat și senatorul Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.