Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD toarnă sare pe rană: reducerea CAS pentru creșterea salariilor va duce la scăderea pensiilor

psd sigla

Președintele Comisiei Economice a Senatului, social-democratul Daniel Zamfir, spune că propunerea de reducere a CAS de la 25% la 20% este un lucru inacceptabil: „Nu poți să crești pe o parte veniturile salariaților și să diminuezi veniturile pensionarilor”. Daniel Zamfir a criticat, la RFI, proiectul PNL privind reducerea CAS de la 25% la 20%.

„Aici, vreau să se hotărască până la urmă domnul Cîțu și chiar PNL, în situația asta, dacă reducerea cu 5% a CAS-ului, deci de la 25% la 20%, înseamnă practic o reducere cu 20% a bugetului asigurărilor sociale, bugetul de pensii. Așadar, sigur, reducerea cu 5% ar însemna 317 lei în plus la toți salariații, dar reducerea cu 20% a bugetului de pensii, că despre asta este vorba, de acolo se iau acești bani, va însemna o scădere a pensiilor sau o creștere a deficitului bugetului de pensii. Ce înseamnă o creștere a deficitului? Să ne împrumutăm. Păi, hai să ne hotărâm când suntem cinstiți și când suntem ipocriți. Ne împrumutăm la dobânzi foarte mari, pentru că iată, avem nevoie să ne împrumutăm sau reducem acest CAS ca să creem acel deficit?”, spune Daniel Zamfir.

Citește și: PSD îi trage frâna lui Virgil Popescu: Plafonarea facturilor în varianta propusă de el ar falimenta statul

Senatorul susține că proiectul PNL este inacceptabil. „Încă o dată, toate lucrurile astea sigur că sunt bune, eu nu cred că se îndoiește cineva că PSD nu vrea să crească veniturile oamenilor, știți bine că ăsta a fost primul lucru pe care l-am făcut de când am intrat la guvernare și ăsta este un obiectiv major al politicii PSD, creșterea veniturilor oamenilor. Or nu poți să crești pe o parte veniturile salariaților și să diminuezi veniturile pensionarilor, lucrul ăsta nu este acceptabil”, a mai declarat președintele Comisiei

Economice a Senatului.​

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.