Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD umileşte veteranii de război, acuză depuratul PNL Florin Roman

Facebook
florin roman

Deputatul liberal de Alba Florin Roman susţine, într-un comunicat transmis AGERPRES că "PSD îi umileşte" pe veteranii de război, după ce, marţi, senatorii social-democraţi din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională s-au opus unui proiect legislativ pe care el l-a iniţiat şi care prevede indexarea anuală cu rata inflaţiei a indemnizaţiilor primite de invalizii, veteranii şi văduvele de război.

"Astăzi (marţi - n.r.), la Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, din Senat, parlamentarii din PSD s-au opus unui proiect legislativ, pe care l-am iniţiat ca parlamentar PNL, care prevedea indexarea anuală cu rata inflaţiei a indemnizaţiilor primite de invalizii, veteranii şi văduvele de război", afirmă Florin Roman.

Potrivit liberalului, rata media anuală a inflaţiei pentru 2018 a fost de 4,6%, ceea ce ar însemna că, în cazul veteranilor de război şi văduvelor de război, majorarea ar fi de 27 de lei, în condiţiile în care indemnizaţia lor este în prezent de doar 600 de lei lunar.

La 1 Decembrie 2018, în România mai trăiau 7.027 veterani de război, din care 103 invalizi de război, 389 văduve de război şi 57.530 văduve de veterani de război.

"Numărul veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial scade vertiginos, deoarece aceştia au peste 90 de ani. De la terminarea războiului au trecut mai mult de 74 de ani. Să-i preţuim atât timp cât mai sunt printre noi", a mai afirmat parlamentarul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.