Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD vrea să-l ardă la buzunar pe Fritz - Primarul Timișoarei să plătească din propriul buzunar după ce instanța i-a suspendat reorganizarea

pressalert.ro
Dominic Fritz

Liderul aleşilor PSD din Consiliul Local Timişoara (CLT), Radu Ţoancă, a anunţat, marţi, că va cere ca primarul Dominic Fritz şi funcţionarii care au iniţiat noua organigramă a Primăriei Municipiului Timişoara să plătească, în solidar cu instituţia, din buzunarul propriu, despăgubirile salariale retroactive, dacă vor pierde definitiv în instanţă.

Consilierul social-democrat spune că a venit momentul ca actuala administraţie să nu-şi mai bată joc de banul public, "aşa cum s-a întâmplat cu cele 20.000.000 de euro, amenda pentru Colterm".

"Plouă cu vesti 'bune' din partea administraţiei locale din Timişoara. Se pare că graba şi lipsa de profesionalism a 'noii' clase politice va duce inevitabil la desfiinţarea, în instanţă, a hotărârii de consiliu local privind noua organigramă a Primăriei Municipiului Timişoara, la reangajarea celor 33 de funcţionari publici disponibilizaţi şi la plata unor daune materiale consistente şi a drepturilor salariale retroactive. Noi (PSD, n.r.) nu am votat noua organigramă şi am atras atenţia că lucrurile pot lua o turnură negativă pentru primărie dacă nu se vor organiza dezbateri publice, negocieri şi discuţii cu sindicatul funcţionarilor publici, însă poziţia noastră a fost ignorată şi normativul a fost votat, pe repede-nainte, la ordinea de zi suplimentară, în cadrul unui plen extraordinar. Dacă salariaţii vor câştiga în instanţă, voi solicita ca primarul şi funcţionarii care au iniţiat acest demers să plătească, în solidar cu instituţia, din buzunarul propriu, sumele de bani ca despăgubire. A venit momentul să nu ne mai batem joc cu nonşalanţă de banul public, aşa cum s-a întâmplat cu cele 20.000.000 de euro - amenda pentru Colterm - şi sper că şi acolo, instituţiile abilitate vor identifica vinovaţii iresponsabili pentru acest lucru", arată Radu Ţoancă, într-o postare pe Facebook, citată de Agerpres.

Tribunalul Timiş a admis, luni, cererea Sindicatului Liber al Angajaţilor (SLA) Primăriei Municipiului Timişoara, care a cerut în numele a 33 de salariaţi, suspendarea noii organigrame a administraţiei Fritz, care a intrat în vigoare din data de 2 august. Ei vor continua demersul în instanţă şi pentru anularea noii organigrame.

Consilierul local PSD mai punctează şi faptul că administraţia Fritz doreşte "triplarea impozitelor pentru 2022" pentru persoanele fizice care deţin spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.