Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Psihologia pokerului – ce trebuie să știi

Radu Pop
vlad casino, poker

În prezent există sute de jocuri video disponibile online, aflate doar la un click distanţă. Cert este că toate acestea îți testează limitele, răbdarea și mai ales perspicacitatea, dar și curajul și îndemânarea pentru a demonstra că ai ce îți trebuie pentru a ajunge la cele mai mari niveluri de joc. Unul dintrele cele mai provocatoare opțiuni, disponibil și pe vlad cazino, rămâne pokerul. Un joc care îți testează simțurile, experiența și mintea, acesta este o adevărată unealtă pentru a pune la încercarea psihologia jucătorului, iar asta din mai multe puncte de vedere.

Cert este că modul cum ne raportăm acestui joc influențează nu doar modul de joc, cât și relația cu ceilalți participanți. De reținut este că această știință, psihologia pokerului, odată desluşită, are un rol esențial în a transforma un jucător entuziast într-un competitor de succes. Până la urmă, pokerul este un sport unde încrederea este cheia reușitei, iar pentru asta trebuie aplicate mai multe principii și cunoștințe, chiar și în lumea jocurilor online, unde există mai puține șanse ca jucătorii să-ți poată citi intențiile.

Trebuie să te cunoști pe tine însuți

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când devii jucător de poker este că trebuie să te cunoști foarte bine. Adică să îți știi emoțiile și cum să le controlezi, să îți setezi niște limite și să înțelegi că nu câștigi mereu și că uneori mai și pierzi. Toate acestea îți conturează personalitatea și cum alegi să joci, iar de asta depind strategiile și deciziile pe care le iei în timpul jocului.

Nu-ți lasă frustrările să îți întunece judecata și învață să te adaptezi, dar mai ales nu exagera cu bugetul pe care l-ai setat. Cel mai simplu spus: ai încredere în tine. Psihologia pokerului spune că motivațiile de joc sunt la fel de importante pentru mecanismul care stă în spatele acestuia. Și cel mai bine ajungi să te cunoști atunci când ajungi într-o situație cu multe riscuri - de a pierde totul - și trebuie să iei o decizie extrem de importantă. Iar faptul că te cunoști îndeajuns de bine, asta te poate ajuta să știi ce anume hotărâre să iei.

Cunoaște-ți adversarii

Până la urmă, toate jocurile online au în comun ideea de distracție. Iar atunci când această caracteristică se pierde, lucrurile tind să evolueze într-o notă negativă. Însă, acest lucru se poate evita dacă, în primul rând te cunoști pe tine însuți, și mai apoi înveți să iți ști și adversarul împotriva căruia joci. Sau mai degrabă cu care joci, căci trebuie să înțelegeți că nu ești împotriva cuiva, ci mai degrabă împarți o pasiune comună cu o altă persoană.

Așa cum și tu ai un anume stil de lucru, și oponenții tăi au unul. Însă, este ușor să faci profilul celui cu care ai ajuns să joci poker, atât timp cât îi consulți istoricul și îi poți afla preferințele, slăbiciunile, punctele tari și cum reacționează în fața unor situații care se ivesc. Poți avea avantajul de a juca împreună cu niște prieteni, lucru care simplifică cu mult totul, înainte de a fi obligat să identifici un pattern în ceea ce privește personalitatea. Însă, așteaptă-te și la surprize.

Fii încrezător, dar nu arogant

Un alt aspect important în modul cum joci poker este să delimitezi foarte bine încrederea pe care o ai, astfel încât să nu devină aroganţă. Până la urmă, nu este nimic greșit în a fi temător când vine vorba despre jocurile online, dar nici în a fi încrezător. Problema apare atunci când siguranța se transforma în îngâmfare și începi să crezi că nimic nu te poate înfrânge, că ești cel mai bun.

Să fii neînfricat și să adopţi un comportament ofensiv are șanse mai mari să îți asigure rezultate bune decât atunci când joci cu precauții și nu riști nimic. Jocul de poker implică încredere, mai ales atunci când miza înseamnă o sumă uriașă de bani. Așa c-ar fi bine să îți setezi că vei câștiga, dar nu exagera cu ego-ul, căci tocmai acest lucru îți poate deveni dezavantaj și poți fi ușor de exploatat de către ceilalți, care vor ști cum să te manipuleze cu ușurință. Uneori poți juca și la cacealma, căci oponenții nu vor ști dacă încrederea ta vine de la faptul că ai o mână bună sau doar de la faptul că îi testezi.

Rămâi concentrat

La jocurile online cu poker, distracția îți poate fi cu ușurință distrasă. Fie că este vorba despre elemente exterioare sau de discuții virtuale. Însă, indiferent de ce s-ar întâmpla, păstrează-ți concentrarea, căci altfel riști să pierzi ritmul acțiunii și poți rata lucruri esențiale din joc - mișcări, mutari, tendințe, comportament.

Pentru că dacă tu nu o faci, cu siguranță ceilalți jucători vor ști să sustragă toate informațiile de care au nevoie pentru a lucra în propriul avantaj. Uneori este vorba doar de câteva secunde de neatenție, pentru a rata informații esenţiale, de care ai nevoie pentru a fi învingător.

Nu te enerva. Niciodată

Șansele să te enervezi cresc odată cu timpul petrecut în faţa unui calculator pentru a juca poker online. Cu cât ești mai mult conectat la lumea virtuală, cu atât riști să faci ca totul să devină personal și să vrei tot timpul să câștigi, până la a nu mai fi capabil să accepți o înfrângere. Lucru care poate aduce o descătușare de emoții, la a arăta cum reacționezi în fața unor situații cu presiune.

Așa cum înveți să îți controlezi emoțiile, la fel de bine trebuie să știi cum să rămâi calm. Poți apela la diverse exerciții de respirație, la orice exerciții care te vor ajuta să te regăsești și să iei cea mai bună decizie de care ai nevoie în momentul respectiv. Și nu te grăbi, acordă-ți, de fiecare dată, timpul de care ai nevoie.

Acceptă înfrângerea și nu inventa scuze

Să cauți un vinovat pentru faptul că tu ai pierdut, poate fi destul de ușor. Dar până la urmă, nu trebuie cq lucrurile să fie atât de complicate. Pur și simplu ai pierdut. Nu căuta un răspuns, nu inventa soluții și nu regreta deciziile pe care le-ai luat în timpul de lucru. Cel mai simplu lucru pe care îl poți face este să accepți că nu tot timpul învingi.

Conștiința de sine este un adjuvant esențial în comportamentul tău de jucător. Desigur, poți analiza jocul după ce l-ai terminat, ca să vezi ce anume ai greșit, dar nu îți reproșa eșecurile și acceptă-le că atare, ca un punct de pornire pentru a te face mai bun și tot mai bun. Să ai reacțiile potrivite iți va fi de folos și în relațiile din viața reală, iar asta este cu siguranţă un lucru foarte important.

Psihologia jucătorului de poker nu tinde să facă calcule sau să identifice niște teme care se repetă. Mai degrabă adaugă o notă de profunzime unui joc de altfel considerat, nedrept, superficial. Și poate influența, cu minim de efort, strategiile și comportamentul fiecărui jucător în parte, care va deveni, cu siguranţă, mai puternic din mai multe puncte de vedere, dar și mai disciplinat. Atitudinea, înțelegerea, planurile, pregătirea, responsabilitatea sunt doar câteva dintre lucrurile care se vor dezvolta armonios, într-un sport care cere și oferă, în egală măsură, beneficii și dezavantaje de ordin mental.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.