Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Publicarea caricaturilor cu tentă religioasă, interzisă în Rusia

rusia

Serviciul federal de supraveghere în domeniul comunicaţiilor, tehnologiei informaţiei şi mass-media din Rusia (Roskomnadzor) a postat vineri pe site-ul său oficial un avertisment pentru mijloacele de informare din ţară în legătură cu publicarea caricaturilor cu tentă religioasă după tragedia de la Paris, unde săptămâna trecută redacţia revistei satirice Charlie Hebdo a fost practic decimată într-un atac terorist, relatează site-ul ucrainean Uaport, citând ziarul rus Kommersant.

'Publicarea în mass-media ruse a caricaturilor cu un conţinut similar intră în conflict cu standardele etice şi morale, stabilite în decursul mai multor secole de convieţuire pe acelaşi teritoriu a reprezentanţilor de diferite religii şi naţionalităţi', se menţionează în declaraţia Roskomnadzor.

Difuzarea caricaturilor pe teme religioase va fi considerată de Roskomnadzor drept un demers ofensator şi care umileşte demnitatea reprezentanţilor diverselor confesiuni şi asociaţii religioase, iar gestul va fi calificat drept incitare la ură etnică şi religioasă. Mai mult, instituţia avertizează că aceasta va fi interpretat ca o încălcare directă a legilor cu privire la mass-media şi combaterea activităţilor extremiste.

În acest sens, Serviciul federal rus de supraveghere în domeniul comunicaţiilor, tehnologiei informaţiei şi mass-media a cerut mass-media ruse să se abţine de la publicarea oricăror caricaturi religioase, considerând că o astfel de iniţiativă ar reprezenta o încălcare a legislaţiei.

În 2006, Roskomnadzor şi parchetul rus au luat măsuri pentru evitarea retipăririi de mass-media autohtone a caricaturilor cu profetul Mahomed apărute în ziarul danez Jyllands-Posten. În 2008, versiunea rusă a Newsweek a primit un avertisment în scris pentru publicarea unei caricaturi cu profetul Mahomed.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.