Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Publicaţia britanică The Guardian, ţinta unui atac cibernetic

theguardian.com
the guardian ziare
Conducerea publicaţiei le-a solicitat angajaţilor să muncească de la domiciliu pentru restul săptămânii, în aşteptarea rezolvării incidentului.

''Un incident grav ne-a afectat reţeaua şi sistemele informatice în ultimele 24 de ore'', au explicat directoarea generală a grupului media, Anna Bateson, şi redactorul-şef Katharine Viner, într-un mesaj adresat personalului şi publicat pe site-ul The Guardian.

''Credem că este vorba despre un atac de tip ransomware, dar continuăm să luăm în considerare toate posibilităţile'', au adăugat acestea.

Publicarea articolelor pe site-ul cotidianului britanic de stânga a continuat miercuri după-amiază, iar managementul spune că este ''încrezător'' că va putea publica ediţia de joi a ziarului.

În timpul unui atac cibernetic de tip ransomware, hackerii accesează reţeaua informatică a unei entităţi, după care criptează datele. Autorii atacului solicită apoi conducerii companiei, organizaţiei sau administraţiei plata unei răscumpărări, deseori sub formă de criptomonede, în schimbul decriptării datelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.