Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Publicația franceză 'Le Monde': Înregistrarea video cu soldați ruși torturați de ucraineni este autentică

F. P.
militari ucrainieni

Analiza realizată de către publicația franceză „Le Monde” și anchetatori independenți a unei înregistrări video care arată soldați ucraineni trăgând în prizonieri ruși, confirmă autenticitatea acesteia. Unitatea de voluntari ucraineni a fost prezentă la locul abuzurilor din Ucraina.

Trei prizonieri neînarmați, trei împușcături. Cei trei bărbați se prăbușesc. O înregistrare video, difuzată la 27 martie 2022 și pe care Le Monde a putut să o autentifice și să o confrunte cu alte imagini, documentează un probabil abuz comis de voluntari ucraineni împotriva prizonierilor de război ruși.

Astfel de acte sunt strict interzise de Convenția de la Geneva, care stabilește regulile care trebuie respectate față de soldații inamici luați prizonieri: să-i protejezi ca pe proprii tăi soldați, să nu-i abuzezi, să-i tratezi dacă este necesar.

Imaginile dovedesc că voluntari din batalionul ucrainean Slobozhanshchyna erau la fața locului când prizonierii ruși au fost torturați. Deși nu se poate spune cu certitudine că individul care a tras a provenit direct din rândurile lor, liderul grupului, Andri Ianholenko, apare clar alături de cele trei victime, înainte de a se trage. Andri Ianholenko a refuzat să răspundă întrebărilor „Le Monde”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.