Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Publicul îşi va desemna propriul câştigător la Festivalul Naţional de Comedie

film

Publicul aflat în sală îşi va desemna propriul câştigător la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, care a debutat pe 8 octombrie la Teatrul Dramatic "Fani Tardini".

Spectatorii votează seară de seară pentru reprezentanţia pe care o consideră ca fiind cea mai bună, a informează, marţi, secretarul PR al instituţiei de cultură, Rodica Ajder. Votarea se desfăşoară exclusiv la sediul teatrului în fiecare seară de festival, la finalul fiecărei reprezentaţii, cu ajutor din partea voluntarilor, informează Agerpres.

De asemenea, Juriul Festivalului, din care fac parte actriţa Tania Popa, regizorul Radu Nica şi cronicarul Mihai Brezeanu, va atribui următoarele premii: Premiul pentru Cel mai bun spectacol, Premiul pentru Cea mai bună Regie, Premiul pentru Cea mai bună scenografie, Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal, Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar şi Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar.

Programul festivalului include o selecţie de spectacole, realizată de teatrologul Maria Zărnescu, selecţionerul ediţiei de anul acesta.

Festivalul a fost deschis pe 8 octombrie de teatrul-gazdă cu un spectacol plin de umor şi duioşie - "O repetiţie moldovenească" de Costache Caragiali. Prima seară a festivalului s-a încheiat cu "Râs în grup", un show de caricatură comentată susţinut de caricaturistul Costel Pătrăşcan.

Ziua de 9 octombrie a început cu o întâlnire amicală şi un schimb onest de idei între actori, regizori, critici de teatru, manageri de teatre şi studenţi la Actorie reuniţi la conferinţa "Cum şi de ce se ratează un rol? Perspectiva criticului" susţinută de criticul de teatru Călin Ciobotari. De la ora 19,00, a fost prezentat spectacolul prezentat de Teatrul "Andrei Mureşanu" Sfântu Gheorghe - "Doi morţi vii" de Vasile Alecsandri.

Pe 10 octombrie, la ora 19,00, la Sala Mare, iubitorii de teatru au putut viziona spectacolul "Viţelul de aur" după Ilf şi Petrov, al Teatrului "Maria Filotti" din Brăila.

Pe 11 octombrie, de la la ora 11,00, la Sala Studio este programat workshop-ul "Marketing pentru actori" condus de regizorul Radu Nica, în timp ce la ora 19,00 va începe la Sala Mare spectacolul "Take, Ianke şi Cadâr" de Victor Ion Popa, al Teatrului Naţional Târgu Mureş - Compania "Liviu Rebreanu".

Pe 12 octombrie, gălăţenii sunt aşteptaţi la ora 17,00 în Foaierul Sălii Mari la o dublă lansare de carte: "Puterea a şasea" şi "Vremea tatălui" de Petre Barbu, moderator fiind Adi Secară. La ora 19,00 la Sala Mare este programată comedia "Goi puşcă" de Simon Beaufoy, al Teatrului de Stat Constanţa.

Pe 13 octombrie, actorii şi studenţii la Actorie sunt invitaţi la atelierul de teatru pe care îl susţine la ora 11,00 la Sala Studio actriţa Tania Popa. Seara, la ora 19,00, trupa Teatrului Municipal "Matei Vişniec" din Suceava prezintă la Sala Mare spectacolul-concert de mare "Pisici 2" de Bobi Dumitraş şi Bobo Burlăcianu.

Pe 14 octombrie, la ora 11,00 are loc în Foaierul Sălii Mari o dublă lansare de carte: "Tegument" şi "Diversiune în eter" publicate de regizorul Radu Dinulescu. La ora 19,00, la Sala Mare, Teatrul Bulandra din Bucureşti oferă o reprezentaţie a spectacolului "Cină cu prieteni" de Donald Margulies.

Pe 15 octombrie, la ora 11,00, la Sala Studio are loc conferinţa "(De ce) avem nevoie de teatru?" condusă de cronicarul Mihai Brezeanu. Seara, la ora 19,00, la Sala Mare, Teatrul "Toma Caragiu" din Ploieşti prezintă spectacolul "O noapte furtunoasă" de I.L. Caragiale, acesta fiind ultimul spectacol din secţiunea concurs.

Festivalul se va încheia pe 16 octombrie, la ora 19,00, la Sala Mare. Seara de gală începe cu festivitatea de decernare a premiilor şi se încheie cu un spectacol în afara concursului - musicalul "Familia Addams" al Teatrului Excelsior din Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.