Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Publicul va avea în curând acces la ruinele cele mai vechi biblioteci din Germania

biblioteca

Publicul va avea în curând acces la ruinele cele mai vechi biblioteci din Germania, care a fost descoperită în centrul oraşului Köln, relatează vineri dpa, potrivit Agerpres.

Rămăşiţele vor fi expuse în biserica Antoniterkirche şi instrumente digitale vor fi folosite pentru a prezenta modul în care arăta vechea bibliotecă romană, a anunţat comunitatea protestantă din Köln. 

"Jackpot-ul arheologic", după cum a descris pastorul Markus Herzberg descoperirea, a ţinut prima pagină a ziarelor anul trecut când a fost anunţată existenţa bibliotecii, însă până acum au lipsit fondurile pentru pregătirea corespunzătoare a sit-ului. 

Comunitatea a lansat o campanie de strângere de fonduri, în condiţiile în care banii nu sunt acordaţi automat de guvernul federal, stat sau un muzeu.

Citește și: 'Dacă nu ar fi existat asteroidul, oamenii nu ar fi evoluat niciodată', ipoteza demonstrată de mii de fosile ale vieţuitoarelor post-apocaliptice

Momentul exact în care ruinele bibliotecii vor fi expuse publicului depinde de modul în care se derulează campania, a spus un purtător de cuvânt al comunităţii protestante. 

Cea mai veche bibliotecă romană la nord de Alpi ar fi fost construită în secolul al II-lea d.Hr. Arheologii au descoperit ruinele unui zid masiv în timpul unor lucrări de construcţie pentru un nou centru religios. 

"Am ştiut imediat: era foarte bine conservat şi păstrează multe mistere", a spus Marcus Trier, directorul Muzeului Romano-Germanic din Köln.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.