Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PUCIUL din PSD primește o nouă LOVITURĂ: 'Doar un grup INCONȘTIENT ar încerca demiterea NESTATUTARĂ a lui Liviu Dragnea'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea gest

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că în partid nu există „un moment statutar” care să conducă la schimbarea din funcție a președintelui formațiunii, Liviu Dragnea, iar în aceste condiții „doar un grup inconștient” ar încerca schimbarea șefului PSD.

„Scrisoarea aceasta a devenit un fel de Scrisoarea pierdută a lui Caragiale. Mie mi se pare că a fost un punct de efervescență care se va reflecta și în CEx și în raport cu aceste puncte de vedere președintele partidului va trebui să facă niște precizări exacte, iar CEx să ia hotărâri. Eu nu cred că scrisorile acestea care apar și dispar sunt importante. Important este dacă există un grup de oameni hotărâți să schimbe o anumită stare de lucruri. De asemenea, importantă este deschiderea președintelui către asemenea discuții și probabil, sigur, cei care își fac iluzia că nu e nicio problemă nu stau cu picioarele pe pământ”, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Citește și: Vești bune pentru o anumită categorie de bugetari-Se anunță o nouă minivacanță luna viitoare

Întrebat dacă există un grup de lideri PSD care vor demiterea lui Liviu Dragnea, acesta a spus că „doar un grup inconștient” ar putea să încerce acest lucru în afara cadrului statutar al partidului.

„Întotdeauna există un grup sau o persoană care își dorește schimbarea conducerii unei organizații. Dar noi nu funcționăm așa, nu se asociază doi: Pleacă tu, că vin eu. Nu, noi funcționăm pe baze statutare și este destul de complicat să credem că... Doar un grup inconștient, care acționează inconștient, ar putea să pretindă un asemenea lucru, știind foarte bine care sunt prevederile statutare. Eu cred că opiniile exprimate de dna Firea și de alți colegi au la bază, ca motivație, o anumită stare difuză de nemulțumire și din punctul acesta de vedere este nevoie de o consultare”, a precizat Buzatu, pentru MEDIAFAX.

Citește și: Anchetă de proporții în România! Ce nereguli făceau operatorii de telefonie

Potrivit acestuia, este nevoie în CEx de adoptarea unor decizii care să asigure o „circulație mai bună a informației” în partid.

„Ideea este că trebuie să se discute deschis pentru că unele probleme sunt reale și unele, probabil, sunt imaginare, și trebuie să discernem cu foarte mare acuratețe care sunt reale și la acelea să le dăm soluții, prin hotărâri ale partidului care apoi să ghideze activitatea și apoi să asigure această circulație mai bună a informației de la președinte către membrii (Comitetului Executiv Național - n.r.) și de la membrii grupului către președinte”, a indicat președintele PSD Vaslui.

Citește și: Un cunoscut retailer din România a data lovitura- Vânzari record

Întrebat de MEDIAFAX dacă îl susține în continuare pe Liviu Dragnea la șefia PSD, Buzatu a spus că un asemenea gest „frizează puțin absurdul”.

„Ideea de a susține continuarea exercitării funcției de președinte este o idee care frizează puțin absurdul. Cum adică să susținem continuarea? Președintele este ales și exercită aceste atribuții în condiții statutare până când se întâmplă ceva, până când se sfârșește mandatul, până când se creează o stare care necesită un Congres sau orice alt lucru care să ducă la alegeri și tot așa. Dar nu există un moment din acesta statutar, care să aibă o formă legală a acțiunii, prin care cineva poate să ceară președintelui să nu-și mai exercite atribuțiile. Poftim, e un grup care nu-și mai dorește ca Liviu Dragnea să fie președinte. Grupul acela are o motivație solidă? Care sunt variantele pe care le propune pentru lucrul acesta? Opinia lui Liviu Dragnea, că până la urmă aici nu e vorba de a-l asasina, e clar că trebuie să spună omul o părere în calitate de președinte al partidului, pentru că nu poate cineva să-l demită. Dacă unii vor continua să fie nemulțumiți și după dezbaterea asta, asta e situația, unii sunt nemulțumiți toată viața", a menționat președintele PSD Vaslui.

Citește și: Acum s-a aflat! Cine avea cel mai mare salariu pe vremea lui Nicolae Ceaușescu – Fostul dictator nu a fost cel mai bine plătit om din România în perioada în care a condus țara

Președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, că liderii a patru filiale județene din Moldova s-au întâlnit luni și au decis că îl susțin în continuare pe Liviu Dragnea la șefia partidului. Liderul organizației județene PSD Bacău, senatorul Dragoș Benea, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, că a participat, luni, la o întâlnire cu președințiii organizațiilor județene PSD din Iași (Maricel Popa), Neamț (Ionel Arsene) și Botoșani (Doina Fedorovici).

„Au mai fost președinții de la Iași, Neamț și Botoșani”, a afirmat liderul PSD Bacău. Întrebat dacă cei patru lideri județeni îl susțin în continuare la șefia PSD pe Liviu Dragnea, Benea a răspuns afirmativ: „Da”.

Citește și: Este oficial! Actul a fost publicat în Monitorul Oficial – Cine primește mai mulți bani .

Președintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că a văzut o scrisoare semnată de peste 20 de președinți de organizații județene ale partidului în care se solicită retragerea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al formațiunii.

„Am văzut-o. Există. Nu este o făcătură”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, președintele PSD Sector 1, primarul Dan Tudorache, întrebat dacă a văzut scrisoarea din PSD despre care se vorbește în spațiul public și care este atribuită unui grup de lideri județeni care vor retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului.

Citește și: Ponta, atac la adresa lui Dragnea! Cu ce îl amenință

Liderul PSD Sector 1 a adăugat că scrisoarea conține numai semnături ale președinților de organizații județene PSD.

„Numai președinți de organizații (au semnat - n.r.). Sunt multe semnături. La un moment dat, bănuiesc, când va avea cel puțin jumătate din numărul CEX-ului, va fi făcută publică”, a precizat Dan Tudorache.

Citește și: Ruptură în PRO TV! Decizie neașteptată a șefilor din Pache

Întrebat de MEDIAFAX dacă scrisoarea are peste 20 de semnături, el a răspuns afirmativ: „Da”.

Tudorache a adăugat că în scrisoare nu se solicită convocarea unui CExN al partidului, documentul fiind, potrivit acestuia, „un punct de vedere”. Întrebat dacă în textul scrisorii se solicită retragerea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte PSD, Dan Tudorache a răspuns, din nou, afirmativ: „Da”.

Citește și: Vești bune pentru o anumită categorie de bugetari-Se anunță o nouă minivacanță luna viitoare

„Nu știu dacă se întrunesc numărul necesar de persoane care solicită acest lucru și automat și votul în consecință”, a menționat liderul PSD Sector 1 pentru MEDIAFAX.

Tudorache a mai declarat că este nevoie de „o discuție deschisă” în partid.

Citește și: Teodorovici a vorbit despre serviciile medicale! Cine va avea de suferit

„Nu pot să îmi exprim o părere. Eu cred că ar trebui o discuție deschisă în CEX și să se spună toate nemulțumirile, dacă sunt, dacă nu sunt, și să fie ceva constructiv. Eu nu sunt adeptul scandalului din afara ușilor închise. Dacă e să fie scandal, să fim în interior. Când ieșim afară, să ieșim cu un punct de vedere, cu o idee, ca într-o familie sunt discuții, nu poți să spui că totul e ca în rai. Sunt discuții, dar automat trebuie să îți porți toate discuțiistranșezi toate problemele în interior, când ieși afară să ieși cu o idee și pe aia să o respecți conform hotărârii majorității”, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele PSD Sector 1.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate din fruntea partidului, că funcția de președinte al formațiunii „nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, și nu poți să o tranzacționezi ca la piață", anunțând un nou CEx cât de curând.

Citește și: A rupt rândurile: Cine a fost lider de audiență

Chestionat dacă există scrisoarea despre care se vorbește, Dragnea a ridicat din umeri.

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate dacă i se cere, liderul PSD a răspuns: „S-a discutat de multe ori asta la noi în partid, s-a discutat și la Congres, s-a discutat și la miting, s-a discutat și la alte Comitete Executive. Tot timpul revine această problemă care vine din afara partidului, din păcate. Până acum nu (mi s-a cerut să fac un pas în spate - n.r.), dar nu este imposibil. Pe mine mă interesează foarte mult să ducem la capăt programul de guvernare, nu mofturile unora sau altor, și nici temele impuse de Iohannis".

Citește și: Șeful Finanțelor lansează un atac dur la adresa lui Tudorel Toader! Ce îi reproșează ministrului Justiției

„Funcția de președinte al partidului nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, și nu poți să o tranzacționezi ca la piață", a adăugat Dragnea.

Fostul premier Mihai Tudose le-a spus jurnaliștilor, luni, la Parlament, întrebat dacă există în PSD o scrisoare a nemulțumiților din partid, că Declarația de Independență a SUA există chiar dacă unii nu au văzut-o și nici nu au semnat-o.

Citește și: Vești bune pentru o anumită categorie de bugetari-Se anunță o nouă minivacanță luna viitoare

„Unii au susținut că nu există, că ei nu au văzut-o. Dumnezeule, dumneavoastră ați văzut, ați semnat Declarația de Independență a Statelor Unite? Nu. Există totuși, nu?”, a declarat luni, la Parlamentul, deputatul PSD, Mihai Tudose, întrebat dacă există scrisoarea vehiculată în spațiul public prin care nemulțumiții din partid ar dori schimbarea președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, a anunțat, sâmbătă, la finalul unei ședințe cu liderii organizațiilor PSD din Transilvania, că filialele din Ardeal îi solicită președintelui formațiunii, Liviu Dragnea, convocarea unei ședințe a CExN pentru „a clarifica eventualele nemulțumiri” din partid. Potrivit acestuia, organizațiile județene PSD din Ardeal susțin „fără rezerve” Guvernul.

Citește și: Anchetă de proporții în România! Ce nereguli făceau operatorii de telefonie

Președintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că este nevoie de organizarea ”rapidă” a unei ședințe CExN , săptămâna viitoare, pentru a se stabili prin vot dacă partidul „este pe ideea dnei Firea sau nu”.

Gabriela Firea a transmis vineri că nu se află în fruntea niciunei răzmerițe, dar că se va alătura oricărei inițiative pentru „modernizarea” PSD și că Liviu Dragnea a oferit primele 3 locuri de pe lista pentru europarlamentare „la cel puțin 30 de colegi”.

Citește și: Un cunoscut retailer din România a data lovitura- Vânzari record .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.