Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Puciul din Turcia: Piloții care au doborât un avion rus, ARESTAȚI

f-16 turcia

Cei doi piloţi turci care au participat la operaţiunea pentru a doborî un bombardier rus în noiembrie la frontiera cu Siria se află în închisoare, suspectaţi de implicare în tentativa de puci eşuată în Turcia, a informat luni seară un oficial de la Ankara, potrivit AFP, informează Agerpres.

La 24 noiembrie 2015, avioane F-16 turce au doborât deasupra frontierei siriene un bombardier rus, acuzat de Turcia că a violat spaţiul său aerian.

Vezi și: Motivarea HALUCINANTĂ a lui Erdogan pentru uciderea 'teroriștilor'

Acest incident, considerat de preşedintele rus, Vladimir Putin, ca "un pumnal înfipt în spate", a provocat o criză profundă între cele două ţări. 

După ce preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, i-a trimis o scrisoare lui Vladimir Putin în care exprima scuze pentru doborârea avionului, relaţiile bilaterale s-au normalizat. 

"Cei doi piloţi care au făcut parte din operaţiunea pentru doborârea bombardierului Su-24 în noiembrie 2015 sunt în detenţie", a declarat oficialul turc jurnaliştilor, adăugând că ei sunt bănuiţi de implicare în tentativa de puci.

Vezi și: Recep Tayyip Erdogan amenință SUA: Ce plan are pentru a-l primi pe Fethullah Gulen

Vladimir Putin a avut duminică o convorbire telefonică cu Recep Tayyip Erdogan în cursul căreia a afirmat că tentativa de puci este inacceptabilă, exprimându-şi dorinţa privind ''o revenire rapidă la stabilitate''. 

Preşedinţii rus şi turc urmează să se întâlnească în prima săptămână din luna august, pentru prima lor întrevedere după normalizarea relaţiilor bilaterale. 

Premierul turc, Binali Yildirim, a anunţat luni că este 7.500 de persoane au fost arestate, dintre care 103 generali şi amirali.

Vezi și: Misterul avionului în care se afla Erdogan: Rebelii l-ar fi putut doborî, dar nu au făcut-o

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.