Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pui de dropie uriaşă au venit pe lume la Centrul pentru reproducerea speciilor rare de animale din Moscova

editiadedimineata.ro
dropia uriasa dropie

Pui de dropie uriaşă au venit pe lume la Grădina Zoologică din Moscova – anunţă portalul oficial al Primarului și Guvernului Moscovei. Puii au venit pe lume la Centrul pentru reproducerea speciilor rare de animale, care aparţine de ZOO Moscova. Centrul pentru reproducerea speciilor rare de animale este situat în apropiere de Volokolamsk. Dropia este una dintre cele mai mari păsări care poate zbura, greutatea ei poate ajunge până la 20 de kilograme, se mai specifică în comunicatul Primăriei Moscova.

Potrivit autorităților, Grădina Zoologică din Moscova a devenit una dintre primele din lume unde s-a reuşit înmulţirea în captivitate a dropiei uriaşe. În plus, această specie este inclusă în Cartea Roșie Internațională, populația totală în lume fiind de aproximativ 50 de mii de exemplare, relatează rador.ro.

Dropia (Otis tarda) este o pasăre care populează în special zonele de stepă din Rusia, face parte din familia Otididae, ea mai trăiește în sud-estul Europei și în zonele cu climă temperată din Asia. În Rusia a fost observată în zona europeană, în special, în zona de stepă, în Primorie, Caucaz. De asemenea, pe teritoriul Ucrainei, în Caucazul de Nord, Crimeea, Asia Centrală, Transcaucazie, Turkmenistan, Tadjikistan, în nordul Iranului şi în Mongolia.

Aceste populații sunt comune cu cele din Asia Centrală, din Transcaucazie, Turkmenistan, Tadjikistan, în nordul Iranului, din Africa de Nord şi de Vest. Specia este pe cale de dispariţie în Marea Britanie, Grecia, Siria, Azerbaidjan, Polonia. Începând din anul 2000 specia a dispărut şi din R. Moldova. Unele exemplare de dropie se mai regăsesc astăzi în Africa, în Munţii Pirinei, în Germania, Austria, România, Ucraina şi Rusia.

Mai multe grădini zoologice din Rusia, ZOO Novosibirsk, ZOO Lipeţk, ZOO Penza şi ZOO Moscova, au exemplare de dropie uriaşă în captivitate. În Rusia, dropia a devenit simbolul regiunii Saratov, iar în Kazahstan a fost declarată Pasărea Anului în 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.