Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pulberea din sâmburi de măsline previne diabetul

masline

Măslinele se bucură de mare popularitate în rândul gurmanzilor, dar și pudra din sâmburii acestora are acțiune vindecătoare. Potrivit American Journal of Medicine, sîmburii de măsline sunt extremi de utii pentru organismul nostru, în ei fiind un adevărat elixir pentru sănătatea noastră.

Specialiștii sunt de părere că pudra făcută din sîmburi de măsline este cel mai bun remediu pentru a elimina surplusul de toxine din organism, având totodată capacitatea de a regla digestia și de a rezolva problemele tenului.

Citeşte şi: Avocado, un remediu pentru bolnavii de artrită

Dacă pielea ta este afectată de inestetica problemă a acneei atunci apelează cu încredere la o linguriță de pudră de sîmburi de măsline pe care să o dizolvi într-un pahar cu apă călduță și să îl consumi dimineața pe stomacul gol. În maxim o săptămână vei observa diferența, scriu cei de la Click Sănătate.

Ține glicemia sub control

Diabetul este una dintre afecțiunile tot mai des regăsite în vremurile noastre, astfel că dacă glicemia îți joacă feste sau te confrunți cu valori oscilante, 200 de grame de sîmburi de măsline zdrobiți și luați pe stomacul gol cu apă caldă și un pic de zeamă de lămâie îți vor fi de folos pentru a ține valoarea glicemică în frâu.

Înainte de a-i arunca la gunoi gândește-te că e păcat să nu beneficiezi de avantajele consumului lor, mai ales că în Grecia Antică sâmburii de măsline erau considerați un bun stimulent sexual. Nu îi înghiți întregi deoarece vei da o sarcină în plus organismului tău! Asigură-te că i-ai transformat într-o pudră fină și după ce ai amestecat-o cu apă, ia-o imediat.

O altă soluție de a-i consuma atunci când te confrunți cu această problemă este sub formă de ceai. Peste cele 200 de grame de pulbere, ce trebuie să o pui într-un săculet, adaugă apă fierbinte, lasă la infuzat 5-8 minute și apoi bea ceaiul obținut pe stomacul gol. După 15 minute poți să servești micul dejun.

Citeşte şi: RAPORT - Excesul de greutate, asociat cu aproape 40% dintre cazurile de cancer din Statele Unite .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.