Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Punctele de prim-ajutor anticaniculă au fost reoperaţionalizate în Timiș

primarie6.ro
punct de prim ajutor
"În urma temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul judeţului Timiş, începând de miercuri redevin operaţionale punctele de acordare a primului-ajutor, care sunt amplasate în Oficiul Poştal nr. 1 Timişoara (bulevardul Revoluţiei 1989, nr. 2), Opera Naţională Română Timişoara (holul de la intrarea din strada Mărăşeşti nr.2), Oficiul Poştal nr. 5 (ghişeul nr. 1 Timişoara), Piaţa Iosefin Timişoara, Piaţa Iosif Constantin Drăgan Lugoj (Centrul Civic) şi Piaţa agroalimentară Lugoj (Splaiul Morilor nr.1)", a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Cele şase puncte de acordare a primului-ajutor sunt asigurate de personal din cadrul şcolilor postliceale de specialitate şi al Societăţii de Cruce Roşie Timiş. Aceste puncte de prim-ajutor nu se substituie controlului medical de specialitate şi consultaţiilor la cabinetul medicului de familie.

DSP Timiş recomandă ca deplasările să fie efectuate în primele ore ale dimineţii, să se evite aglomeraţiile, expunerile la soare, efortul fizic intens între orele 11,00 -18,00, să se poarte haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare, consumul a 1,5 - 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale şi ceaiuri călduţe, consumul de fructe, legume sau iaurt. Să se evite băuturile care conţin cofeină sau zahăr şi alcoolul. De asemenea, să fie lăsaţi copiii sau animalele de companie singure în autoturism.

La cel mai mic semn de suferinţă, medicii recomandă populaţiei să se adreseze medicului de familie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.