Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtarea măştii în transportul public din Belgia nu va mai fi obligatorie începând de luni

digi24.ro
masca de protectie

Purtarea măştii în transportul public din Belgia nu va mai fi obligatorie începând de luni, a anunţat vineri guvernul, menţionând "circulaţia semnificativ încetinită" a coronavirusului, relatează AFP.

Franţa a renunţat pe 16 mai la această măsură, considerată ultima restricţie majoră anti-COVID-19.

În Belgia însă, purtarea măştii rămâne obligatorie "în spitale, cabinete medicale şi farmacii" şi este "recomandată" în căminele de bătrâni, în cabinetul stomatologic sau în oricare alt loc "foarte frecventat".

"De asemenea, se recomandă insistent o bună ventilaţie a spaţiilor interioare", au precizat serviciile premierului Alexander De Croo într-un comunicat, potrivit Agerpres.ro.

După un vârf de peste 76.000 de contaminări zilnic, la sfârşitul lunii ianuarie, în plin val Omicron, circulaţia virusului a încetinit considerabil. Numărul zilnic de infectări este în prezent de circa 3.500, în scădere cu 19% într-o săptămână, potrivit Institutului de sănătate publică Sciensano.

În plus, presiunea asupra sistemului de sănătate a scăzut semnificativ.

Autorităţile belgiene au anunţat că numărul de paturi ocupate de pacienţii cu COVID-19 la terapie intensivă "este de un timp de circa 100", sau "cu mult sub pragul de 300".

Acest prag a fost luat în considerare în cadrul "barometrului corona" pentru a semnala depăşirea unui nivel de alertă. Sub această cifră de ocupare a paturilor la terapie intensivă, autorităţile consideră că situaţia epidemiologică este "sub control".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.