Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătoarea de cuvânt a primăriei din Madrid, amendată pentru că s-a dezbrăcat în biserică / FOTO

Purtătoarea de cuvânt a primăriei Madridului, Rita Maestre, reprezentantă a partidului Podemos, a fost condamnată vineri la plata unei amenzi de circa 4.000 de euro pentru atingere adusă ''sentimentelor religioase'', după ce şi-a scos tricoul într-o capelă, în martie 2011, transmite AFP.

Tânăra de 27 de ani, aleasă a partidului radical de stânga, urmează să plătească 4.320 de euro în 12 luni, a anunţat tribunalul din Madrid într-un comunicat.

Citește și: Twitter infirmă zvonurile: Decizia șefilor în ceea ce privește schimbarea rețelei

Ea a fost judecată fiindcă a intrat în capela universităţii publice Complutense din Madrid în urmă cu cinci ani şi şi-a scos tricoul, rămânând în sutien şi blugi, pentru a denunţa, alături de alte femei, poziţiile "antidemocratice şi machiste" ale Bisericii catolice, menţionează tribunalul.

După acţiunea ei, Rita Maestre, membră a echipei municipale formată parţial din aleşi ai Podemos aflată în fruntea municipalităţii din iunie 2015 după peste 20 de ani de hegemonie a dreptei, a fost aspru criticată de Biserică şi de o parte a dreptei. Parchetul ceruse un an de închisoare, pedeapsa maximă pentru acest delict.

Citește și: Știai că există muzeul perelor? Este în Japonia și iată ce cuprinde

Faptele constituie un "delict împotriva sentimentelor religioase", a apreciat vineri tribunalul. Rita Maestre afirmase în cursul unei audienţe din luna februarie că este gata să îşi ceară scuze dacă a jignit pe cineva prin gestul ei, destinat să denunţe existenţa unei capele într-o universitate publică şi să spere laicitatea. Ea a precizat că s-a scuzat faţă de arhiepiscopul Madridului, care i-a acceptat scuzele, considerând gestul "o greşeală de tinereţe".

Liderul Podemos, Pablo Iglesias, a sprijinit-o vineri pe reprezentanta partidului său, precum şi pe "cele care apără laicitatea şi drepturile femeilor", scrie agerpres.ro.

Citește și: Prima metropolă din lume care vrea interzice apa în sticle din plastic

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.