Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce a acuzat Franţa că 'pune în pericol securitatea' NATO pentru că îl sprijină pe mareşalul Khalifa Haftar

ABC News
Khalifa Haftar

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce a acuzat sâmbătă Franţa că ''pune în pericol securitatea'' NATO, sprijinindu-l, în opinia sa, în conflictul din Libia pe omul forte care controlează estul ţării, mareşalul Khalifa Haftar, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

"În Libia, sprijinim guvernul legitim şi guvernul francez susţine un comandant de război nelegitim şi, prin urmare, pune în pericol securitatea NATO, securitatea în Mediterană, securitatea în Africa de Nord şi stabilitatea în Libia", a declarat purtătorul de cuvânt, Ibrahim Kalin, într-un interviu pentru AFP.

Citește și: Cozmin Gușă vorbește despre Operațiunea Manipularea: Iohannis și Orban vor să isterizeze populația

Turcia a respins vehement marţi criticile "inacceptabile" ale Franţei legate de sprijinul său armat pentru guvernul libian de la Tripoli, acuzând Parisul că este un "obstacol în calea păcii" prin susţinerea taberei adverse, notează AFP.

În Libia, Ankara susţine Guvernul de uniune libian (GNA) al lui Fayez al-Sarraj, recunoscut de Naţiunile Unite, în faţa forţelor disidente ale mareşalului Khalifa Haftar, omul forte din estul libian, susţinut de Egipt, Emiratele Arabe Unite şi Rusia.

Franţa, deşi a evitat să o facă public, este suspectată de asemenea că l-ar fi susţinut pe Haftar.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

"Principalul obstacol în instaurarea păcii şi stabilităţii în Libia îl reprezintă sprijinul acordat de Franţa şi alte ţări" lui Haftar, a declarat marţi Ministerul turc de Externe într-un comunicat, apreciind criticile franceze ca "inacceptabile".

Acest schimb de replici riscă să tensioneze mai mult relaţiile dintre Ankara şi Paris, doi aliaţi din cadrul NATO ale căror relaţii s-au deteriorat din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.