Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pușcașii marini și parașutiștii ruși refuză ordinele superiorilor de a lansa 'atacuri cu valuri umane'

cutewallpaper.org
parasutisti

Pușcașii marini și parașutiștii ruși refuză să lanseze anumite tipuri de asalturi din cauza îngrijorărilor legate de pierderile uriașe pe care le suferă alte trupe, a declarat un oficial ucrainean, potrivit Kyiv Post.

Nataliya Humenyuk, un secretar de presă al Comandamentului Întrunit al Forțelor Armate ale Ucrainei din Sud, a declarat că soldații se consideră "trupe de elită" și nu au "dorit să meargă în asalturi frontale" pe care le desfășoară de obicei foștii infractori și rezerviștii, a relatat publicația.

De-a lungul invaziei rusești, Rusia a devenit din ce în ce mai dependentă de asalturile frontale cu risc ridicat, care implică valuri de atacuri care sondează pozițiile ucrainene și cuceresc mici porțiuni de teritoriu cu prețul unor pierderi substanțiale.

Liderul grupului mercenar Wagner Group, Evgheni Prigojin, care a murit într-un accident de avion în august anul trecut, după ce a condus o revoltă eșuată în iunie, a descris tactica drept un "tocător de carne".

Humenyuk a citat atacurile rusești asupra orașului Krynky din regiunea Herson, în sudul Ucrainei, spunând că trupele rusești care asaltează pozițiile marinei ucrainene de acolo au fost lovite cu pierderi de peste 50%.

"În prezent, în sectorul nostru, numărul unităților de tip "Shtorm-Z" [unități rusești de grad inferior formate din rezerviști mai în vârstă și foști infractori, adesea angajate pentru a efectua atacuri cu valuri umane] este în scădere și vedem mai multă infanterie navală și parașutiști", a declarat Humenyuk. "Dar ei se consideră 'trupe de elită' și nu vor să meargă în astfel de atacuri frontale", a adăugat ea.

Au prins frică după experiențele anterioare

Una dintre unitățile de parașutiști nou formate în Rusia, Divizia 104-a aeropurtată a Gărzii, a părut să fie lovită în mod deosebit la debutul său în luptă în regiunea Herson, la sfârșitul anului trecut, a declarat Ministerul britanic al Apărării într-o actualizare a conflictului din decembrie. Acesta a precizat că unitatea "foarte probabil a suferit pierderi excepțional de grele și nu a reușit să își atingă obiectivele în timpul debutului său de luptă în regiunea Herson", care viza dislocarea pozițiilor ucrainene din apropierea Krynky.

Krynky a fost scena unor lupte grele în ultimele luni, în timp ce forțele ucrainene au încercat să recupereze terenul de peste râul Dnipro.

Condițiile din regiune au făcut ca luptele să fie dificile pentru ambele tabere, mlaștinile, craterele de bombe pline de apă și noroiul făcând aproape imposibilă săparea trupelor, a relatat The New York Times.

În ciuda afirmațiilor oficialilor ucraineni potrivit cărora pușcașii marini ai țării au câștigat teren pe partea estică a râului, soldații și pușcașii marini au declarat pentru The Times că este o exagerare."Nu există poziții. Nu există niciun post de observație sau poziție", a declarat Oleksiy, un soldat care a luptat în Krynky și care și-a dat doar prenumele. "Este imposibil să câștigi un punct de sprijin acolo.Este imposibil să muți echipamente acolo".

"Nu este nici măcar o luptă pentru supraviețuire", a adăugat el. "Este o misiune sinucigașă".

Dar succesul său în cerul de deasupra Niprului a consolidat poziția dificilă a Ucrainei la sol.

Se pare că Rusia se luptă să se apere împotriva atacurilor cu drone ale Ucrainei din cauza lipsei de capacități de război electronic în zonă, a declarat Ministerul britanic al Apărării.

Forțele ucrainene au folosit drone cu vedere la prima persoană pentru a lovi vehiculele rusești, a declarat Ministerul britanic al Apărării într-o actualizare a informațiilor.

Ministerul a precizat că un blogger militar rus a estimat că 90% din echipamentul militar rusesc desfășurat în jurul Krynky a fost distrus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.