Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PUSL se opune importului de deșeuri în România

PUSL
PUSL

PUSL a aflat cu surprindere că Garda Națională de Mediu cere, într-un proiect de ordin al ministrului Mediului, deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, în Portul Brăila, dedicat accesului “deșeurilor”, în România.

Există, în acest, moment prevederi legale și restricții europene clare privind interzicerea importului și exportului de deșeuri. Ceea ce trebuie să facem este să aplicăm, ferm, aceste prevederi, să stopăm intrarea gunoaielor de care unii “băieți deștepți” tot încearcă să scape exportându-le, în România, drept “reciclabile” și second-hand-uri!

Ca ministru al Mediului, nu doar că m-am confruntat deseori cu această problemă, dar am inițiat și măsuri concrete pentru rezolvarea ei!           Așa ar fi fost logic și eficient, dacă vrem, într-adevăr, să ne apărăm mediul și economia naționale! În loc de asta, însă, ce vedem? Că îi mai deschidem infracționalității o poartă greu de supravegheat! Și mai cheltuim și resurse materiale și umane (de unde??) pentru asta! Dacă avem bani de cheltuit, foarte bine! Să o facem pentru exportatorii noștri de grâne, care, de un an, stau blocați de situația exportatorilor din Ucraina! Nu în folosul profitorilor care ne toacă fierul vechi trudit de părinții noștri! Și nu al șmecherilor care vor să ne transforme în groapa de gunoi a Europei!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.