Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Puterile nucleare pregătesc un atac împotriva Iranului: discuții aprinse între SUA și Israel

Agerpres - Reuters
iran drapel steag

Surse din rețeaua de presă Al-Arabiya/Al-Hadath au raportat joi că serviciul secret israelian, Mossad, a respins cererea SUA de a-l informa în prealabil cu privire la orice atac în Iran. Pentagonul a anunțat mai devreme că oficialii vor discuta joi cu ministrul israelian al Apărării, Bnei Gantz, problemele de pe ordinea de zi cu privire la Iran.

Cu toate acestea, ministerul a refuzat să comenteze un raport Reuters care vorbea despre discuții privind posibilitatea de a desfășura exerciții militare concentrate pe Iran. Reuters a citat un înalt oficial american care a afirmat miercuri că înalți oficiali americani și israelian al Departamentului de Apărare ar trebui să discute despre posibile exerciții militare pentru a se pregăti pentru cel mai rău caz - distrugerea instalațiilor nucleare ale Iranului - dacă diplomația eșuează și dacă liderii de la Washington și Ierusalim.

Vezi și: Șeful Mosad amenință voalat Iranul: 'Nu va avea arme nucleare – nici în următorii ani, nici niciodată. Aceasta este promisiunea Mosadului'

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat în cadrul unui briefing de presă că „există interes pentru un raport specific Reuters”, referindu-se la surse care au menționat exercițiile comune dintre SUA și Israel. El a adăugat: „Tot ce vă voi spune este: facem exerciții în mod regulat cu colegii noștri israelieni și astăzi nu am nimic despre ce să anunț, să vorbesc, să comentez sau să speculez”.

Vezi și: Puterea nucleară iraniană îi enervează la culme pe americani și israelieni: exerciții militare comune pentru contracararea Teheranului

La Viena, a șaptea rundă de negocieri a fost reluată joi pentru a convinge SUA și Iranul să revină la acordul nuclear, după ce fostul președinte american Donald Trump s-a retras din acord, iar Iranul și-a redus continuu angajamentele nucleare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.