Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin a cumulat 72,3% din voturi la alegerile organizate peste hotare

Profimedia
alegeri rusia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cumulat 72,3% din voturi la alegerile organizate peste hotare - reiese din datele Comisiei Electorale Centrale.

După prelucrarea a 100% dintre procesele verbale reiese că Vladimir Putin a cumulat 87,28% din voturi. Pe poziția a doua s-a situat Nikolai Haritonov, din partea Partidului Comunist al Federației Ruse, cu 4,31% din voturi.

Vladislav Davankov, din partea Partidului "Oameni noi", a cumulat 3,85%, iar Leonid Sluțki, din partea Partidului Liberal Democrat, 3,20%. Mâine, în cadrul unei ședințe speciale, CEC va rezuma rezultatele oficiale ale alegerilor.

Prezența la vot a fost de 77,44%. Peste opt milioane de alegători au profitat de posibilitatea votului electronic la distanță, alte în jur de 2,6 milioane au votat anticipat. După cum reiese din datele preliminare, cea mai mare prezență la vot au înregistrat-o locuitorii din Republica Cecenia (97,06%) și regiunea Kemerovo (96,41%).

Cele mai multe voturi pentru Putin le-au dat locuitorii din Cecenia, republica populară Donețk, Tuva, Kabardino-Balkaria și republica populară Luhansk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.