Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin a dat like! Kremlinul salută propunerea lui Elon Musk privind pacea dintre Rusia și Ucraina

semana.com
vladimir putin racheta

Kremlinul a salutat propunerea de marţi a lui Elon Musk, care a sugerat un posibil acord de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina, după ce Kievul l-a criticat pe Musk pentru termenii propunerii, despre care acesta a transmis că favorizează Rusia. "Este foarte constructiv că cineva ca Elon Musk caută o soluţie paşnică de a ieşi din această situaţie", a declarat Dmitri Peskov reporterilor, în cadrul unei conferinţe telefonice, scrie Mediafax.

"Comparativ cu numeroşi diplomaţi profesionişti, Musk încă mai caută moduri de a se ajunge la pace. Şi ajungerea la pace fără a îndeplini condiţiile Rusiei este absolut imposibilă", a adăugat el.

Într-un sondaj pe Twitter realizat luni, directorul Tesla a propus ca Ucraina să cedeze definitiv Crimeea Rusiei, ca noile referendumuri să aibă loc sub control ONU, pentru a se determina soarta teritoriilor controlate de Rusia şi ca Ucraina să fie de acord cu neutralitatea.

Kievul susţine că nu va fi niciodată de acord să cedeze teritoriul anexat cu forţa şi că nu pot fi desfăşurate referendumuri legale în teritoriile ocupate în care numeroase persoane au fost ucise sau alungate.

După ce Vladimir Putin a anunţat anexarea a patru provincii ucrainene, săptămâna trecută, Kievul a transmis că va cere să adere la NATO şi nu va mai negocia cu Rusia, atâta timp cât Putin este preşedinte.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a răspuns propunerii lui Musk prin propriul său sondaj pe Twitter, în care a întrebat: "Care @elonmusk vă place mai mult? Cel care susţine Ucraina (sau) cel care susţine Rusia."

De marţi, de la ora 10:30 GMT, sondajul lui Musk a strâns mai mult de 2,5 milioane de voturi, dintre care 60% se opun propunerii. Moscova a fost întotdeauna deschisă negocierilor pentru încheierea conflictului, a adăugat Peskov.

El a criticat noul decret ucrainean, semnat de Zelenski, marţi, care susţine că Ucraina nu va negocia direct cu Putin pentru a încehia conflictul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.