Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin a decorat pentru eroism militarii care au comis masacrul de la Bucea

Tass
Vladimir Putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acordat, luni, titlul onorific de ”Gardă” pentru ”eroism” celei de-a 64-a Brigăzi de Puşcaşi Motorizaţi din cadrul Forţelor terestre ruse, pe care Ucraina a acuzat-o că a participat la abuzurile comise la Bucea, lângă Kiev, relatează Le Figaro, scrie News.ro.

Citește și: Comandantul Brigăzii 36 Marine din Mariupol îl scutură pe Papa Francisc: Scoateți oamenii din mâinile Satanei, lăsați declarațiile

Vladimir Putin a semnat, potrivit Kremlinului, un decret prin care se acordă ”titlul onorific de «Gardă»” brigăzii 64, datorită ”eroismului şi tenacităţii, hotărârii şi curajului” oamenilor săi. ”Acţiunile abile şi decisive ale întregului personal (al brigăzii) în timpul operaţiunii militare speciale din Ucraina sunt un model de executare a sarcinii militare, a curajului, hotărârii şi a unui profesionalism înalt”, a afirmat Vladimir Putin. Kremlinul nu indică unde se află sau unde au fost dislocaţi aceste trupe şi nici nu specifică misiunile lor.

Ucraina a acuzat armata rusă şi, în special Brigada 64, că au comis un masacru al civililor în Bucea, descoperit după retragerea soldaţilor ruşi pe 30 martie. Numărul final al victimelor ucise în timpul ocupaţiei acestei localităţi la nord de Kiev este de 403 morţi şi 16 dispăruţi. Rusia dezminte acuzaţiile şi susţine că autorităţile ucrainene şi mass-media occidentală au organizat masacrul, sau forţele ucrainene l-au comis pentru a învinovăţi Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.