Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin declară că nu se teme de rachetele Patriot oferite Ucrainei de SUA

Valdai Forum
Vladimir Putin

Rusia a afirmat că faptul că Ucraina va primi rachete Patriot de la Statele Unite, anunţat în timpul vizitei preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, la Washington, nu va ajuta la rezolvarea conflictului sau să împiedice Moscova să îşi atingă obiectivele, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Deşi sistemul de apărare anti-aeriană Patriot este privit în general ca unul avansat, preşedintele rus Vladimir Putin l-a calificat ca ”destul de vechi”, spunându-le jurnaliştilor că Moscova va găsi o cale să îl pareze. În acelaşi timp, el a spus că Rusia vrea să pună capăt războiului din Ucraina şi că asta va implica, în mod inevitabil, o soluţie diplomatică.

Aceste afirmaţii au atras reacţii sceptice din SUA. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe John Kirby a declarat că Putin ”nu a dat niciun indiciu că este dispus să negocieze” un sfârşit al războiului care a început prin invadarea Ucrainei de către Rusia, în 24 februarie.

”Tot ce el (Putin) face, pe teren şi în aer, arată un om care vrea să continue violenţele asupra poporului ucrainean şi ca războiul să escaladeze”, a declarat Kirby jurnaliştilor.

Rusia a afirmat în mod repetat că este deschisă negocierilor, dar Ucraina şi aliaţii săi suspectează că este o strategie pentru a câştiga timp, după o serie de înfrângeri ale Rusiei pe câmpul de luptă şi retrageri care au dat avânt Ucrainei în acest război de zece luni.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.