Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin fierbe. Se fac primii pași pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la UE (SURSE)

foreignpolicy.com
uniunea europeana ue

Comisia Europeană va recomanda într-un raport ce urmează să fie publicat la 8 noiembrie începerea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la UE.

Începerea negocierilor va fi condiționată însă de realizarea unor reforme masive în cele două țări, puncte-cheie fiind reforma justiției și construirea unui sistem viabil de limitări și echilibre (checks and balances), care să prevină orice derapaj de la valorile europene, potrivit surselor citate de G4Media.

Decizia finală privind începerea propriu-zisă a negocierilor de aderare va fi luată de șefii de stat și de guvern reuniți în Consiliul European.

E posibil ca acest subiect să fie pus pe agenda summitului din 14 decembrie al Consiliului European de la Bruxelles. E nevoie de un vot unanim în Consiliul European pentru ca negocierile de aderare să înceapă.

Republica Moldova și Ucraina au depus cereri de aderare la UE în martie 2022 și li s-a acordat statutul de țară candidată la UE.

Parlamentul European a adoptat în octombrie o rezoluție de susținere a aderării Republicii Moldova la UE, inițiată de PPE. Rezoluția a fost adoptată cu 448 voturi pentru, 45 împotrivă și 43 abțineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.