Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin i-a acordat Ordinul pentru Curaj unui astronaut american care a supraviețuit lansării eșuate a capsulei Soyuz, pe 11 octombrie 2018,

Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin i-a acordat Ordinul pentru Curaj, una dintre cele mai înalte distincții în Rusia, unui astronaut american care a supraviețuit lansării eșuate a unei capsule Soyuz, pe 11 octombrie 2018, potrivit Le Figaro, potrivit Mediafax.

Americanul Nick Hague, în vârstă de 44 de ani, a fost recompensat pentru "curajul și înaltul profesionalism" de care a dat dovadă în circumstanțele periculoase ale lansării care a avut loc de la cosmodromul rus Baikounur din Kazahstan.

Pe 11 octombrie 2018, echipa formată din astronautul american Nick Hague, aflat la prima sa misiune în spațiu, și cosmonautul rus Aleksei Ovchinin, care urma să ajungă pe Stația Spațială Internațională (ISS), a fost nevoită să facă o aterizare de urgență din cauza unei defecțiuni detectate la capsula Soyuz la nici două minute de la lansare de pe cosmodromul Baikonur.

AUTODENUNȚ INCREDIBIL al mamei Luizei Melencu: A povestit cum își trecea ILEGAL granița cele două fiice

Aceasta a fost prima lansare ratată a unei capsule Soyuz în istoria Rusiei postsovietice și a afectat negativ imaginea Roscosmos. Industria spațială rusă a mai înregistrat niște eșecuri în ultimii ani, printre care pierderea încărcăturii unei nave cargo și a câtorva sateliți.

În luna martie, cei doi astronauți au ajuns în cele din urmă pe ISS, de unde s-au întors săptămâna trecută, după o misiune de șase luni.

Una dintre cele mai înalte distincții din Rusia, Ordinul pentru Curaj este frecvent acordat postum.

Stația Spațială Internațională este unul dintre puținele exemple de cooperare între Rusia și SUA, într-un context tensionat fără precedent de la sfârșitul Războiului Rece.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.