Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin, întâlniri EXTREM de IMPORTANTE în marja summitului G20

twitter.com
putin

Preşedintele rus Vladimir Putin va avea mai multe întâlniri bilaterale în marja summitului G20 de pe 4-5 septembrie, de la Hangzhou, China, a declarat marţi presei un consilier de la Kremlin, relatează Reuters, conform agerpres.ro.

Putin va purta convorbiri cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan pe 3 septembrie în contextul în care "procesul normalizării relaţiilor dintre cele două ţări este în curs", a declarat Iuri Uşakov. Cei doi lideri s-au întâlnit deja în această lună la Sankt Petersburg. 

Pe 4 septembrie, Vladimir Putin va discuta despre nevoia "unui nou impuls în relaţiile bilaterale" cu premierul britanic Theresa May şi va avea convorbiri cu vicepremierul şi ministrul apărării din Arabia Saudită, prinţul Mohammed bin Salman, al doilea în ordinea succesiunii în regat.

Eugen Teodorovici despre o posibilă plecare la PRU


Iuri Uşakov a mai spus că o întâlnire trilaterală convenită anterior a liderilor din Rusia, Germania şi Franţa, care urmau să discute despre criza din Ucraina, nu va avea loc. 

În schimb, Putin se va întâlni separat cu preşedintele francez Francois Hollande la 4 septembrie - deşi data este încă în discuţie - şi cu cancelarul Angela Merkel la 5 septembrie. 

Consilierul de la Kremlin a afirmat că trilaterala a fost anulată din cauza noilor tensiuni legate de peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014. 

Vladimir Putin va purta de asemenea convorbiri cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi la 5 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.