Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin îşi ia toate măsurile înaintea alegerilor din toamnă

putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat ordin Serviciului Federal de Securitate (FSB, fost KGB) să pună capăt oricărei încercări din partea unor ''duşmani din afară' de a se amesteca în alegerile parlamentare din toamnă din Rusia.

''Eu am citit documentele dumneavoastră (ale FSB) care sunt prezentate periodic, precum şi informaţiile concrete despre faptul că de alegerile din septembrie din Rusia se pregătesc şi duşmanii noştri din afară'', a afirmat liderul de la Kremlin într-un discurs ţinut vineri în faţa colegiului FSB, după cum relatează TASS şi Interfax. ''Încercările de amestec din afară în aceste alegeri şi în viaţa politică internă (a Rusiei) reprezintă o ameninţare directă la suveranitatea ţării'', a subliniat preşedintele rus. ''Sarcina FSB şi a altor instituţii este de a face totul pentru a pune capăt activităţii acelora care încearcă sau care pot încerca să folosească lozinci naţionaliste, xenofobe şi radicale pentru a provoca dezbinare în societate'', a adăugat Vladimir Putin.

Liderul rus a mai afirmat că serviciile speciale străine şi-au intensificat în ultima perioadă activitatea în Rusia, precizând că în 2015 au fost deconspiraţi 400 de agenţi străini ce activau pe teritoriul rus, 23 dintre aceştia fiind deferiţi justiţiei. Organizate în mod tradiţional în prima duminică din luna decembrie, alegerile legislative, convocate în Rusia o dată la cinci ani, au fost devansate pentru 18 septembrie în urma unei legi adoptate de parlamentul federal rus în iulie 2015 şi promulgată ulterior de preşedintele Vladimir Putin, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.