Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin nu a reușit să asigure un parteneriat bilateral fără limite cu China (ISW)

Captura video
Putin Xi Jinping

Președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping au semnat pe 21 martie o declarație comună privind aprofundarea parteneriatului și a cooperării strategice, care subliniază că relațiile ruso-chineze sunt cuprinzătoare, strategice și „la cel mai înalt nivel din istorie”.

Institutul pentru Studierea Războiului a indicat în ultimul lor raport că angajamentele luate de Xi și Putin au fost „în mod deosebit de neregulate”.

Xi l-a lăudat pe Putin și a amplificat poziția Chinei cu privire la o soluționare politică a războiului din Ucraina, dar nu a mers mult mai departe decât să ofere aceste declarații.

„Putin, dimpotrivă, a anunțat o serie de măsuri care semnalează orientarea și dependența continuă a Rusiei față de China în sectoarele energetice și economice, care par foarte unilaterale în comparație cu angajamentele relativ temperate ale lui Xi”, a constatat ISW. „În plus, Xi nu a semnalat intenția de a sprijini războiul Rusiei în Ucraina dincolo de asigurări diplomatice vagi, ceea ce este probabil un pas în jos față de ceea ce Putin spera să obțină în negocieri”.

„Putin probabil nu a reușit să asigure tipul exact de parteneriat de care are nevoie și de care dorește, iar Xi va părăsi probabil Moscova, având asigurări care sunt mai unilaterale decât și-a propus Putin”, a spus ISW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.