Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin nu duce lipsă de clienți. O țară din sud-estul Asiei, condusă de militari, anunță că va importa importa petrol rusesc

Arab News
petrol rusia

Myanmar, țară condusă de militari, intenționează să importe petrol rusesc pentru a atenua îngrijorările legate de aprovizionare și de creșterea prețurilor, a declarat un purtător de cuvânt al juntei. Este cea mai recentă țară în curs de dezvoltare care face acest lucru pe fondul crizei energetice, scrie Mediafax.

Țara din sud-estul Asiei a menținut legături de prietenie cu Rusia, chiar dacă ambele rămân sub o serie de sancțiuni din partea țărilor occidentale - Myanmar pentru o lovitură de stat militară care a răsturnat un guvern ales anul trecut, iar Rusia pentru invazia sa în Ucraina.

Rusia caută noi clienți pentru energie, deoarece cea mai mare destinație a exporturilor sale, Europa, va impune un embargo asupra petrolului rusesc în etape în cursul acestui an, relatează Reuters.

"Am primit permisiunea de a importa benzină din Rusia", a declarat purtătorul de cuvânt militar Zaw Min Tun în timpul unei conferințe de presă miercuri, adăugând că aceasta a fost favorizată pentru "calitatea și costul său scăzut".

Transporturile de păcură ar urma să înceapă să sosească din septembrie, potrivit presei.

Zaw Min Tun a declarat că șeful juntei, Min Aung Hlaing, a discutat despre petrol și gaze în timpul unei călătorii în Rusia luna trecută.

Myanmar își importă acum combustibilul prin Singapore.

Myanmar ar lua în considerare explorarea comună a petrolului în Myanmar cu Rusia și China, a spus el.

Armata a înființat un comitet de achiziție de petrol rusesc condus de un aliat apropiat al lui Min Aung Hlaing pentru a supraveghea cumpărarea, importul și transportul de combustibil la prețuri rezonabile, în funcție de nevoile Myanmarului, potrivit unei declarații publicate miercuri într-un ziar de stat.

Pe lângă turbulențele politice și tulburările civile, Myanmar a fost puternic afectat de prețurile ridicate ale combustibililor și de întreruperile de energie electrică, ceea ce a determinat conducerea sa militară să apeleze la importurile de păcură care poate fi utilizată în centralele electrice.

Prețul benzinei a crescut cu aproximativ 350% de la lovitura de stat din februarie anul trecut, ajungând la 2.300-2.700 kyat (aproximativ 1 dolar) pe litru.

În ultima săptămână, stațiile de benzină au fost închise în diferite părți ale țării din cauza penuriei, potrivit rapoartelor mass-media.

Rusia este, de asemenea, un furnizor important de arme pentru armata din Myanmar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.