Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin nu mai are răbdare cu SUA. Ce mişcare strategică pregăteşte în Siria

siria

Dacă Statele Unite ale Americii îi resping propunerea de a-şi uni forţele, preşedintele rus Vladimir Putin se pregăteşte pentru lovituri aeriene unilaterale împotriva Statului Islamic în Siria, a relatat Bloomberg miercuri, citând două persoane familiarizate cu problema, informează Reuters.

Rusia şi-a sporit prezenţa militară în interiorul Siriei şi aprovizionarea cu arme a armatei siriene, intensificându-şi sprijinul acordat vechiului aliat preşedintele Bashar al-Assad, în timp ce ţările occidentale care i se opun lui Assad avertizează asupra destabilizării în continuare a regiunii.

Vezi şi: Omul din spatele crizei refugiaţilor. Strategia diabolică a lui Bashar al-Assad

O sursă diplomatică rusă a declarat pentru Reuters miercuri că Moscova vede o şansă sporită să ajungă la un acord internaţional asupra luptei împotriva terorismului în Siria şi să se pună capăt crizei ce a intrat în al cincilea an. 

Bloomberg a relatat că cursul de acţiune preferat de Putin este ca guvernul SUA şi aliaţii lui să fie de acord să-şi coordoneze campania împotriva militanţilor Statului Islamic cu Rusia, Iranul şi armata siriană. Compania media citează o persoană apropiată Kremlinului şi un consilier al Ministerului Apărării de la Moscova.

Vezi şi: Armata siriană a prins viață după sosirea ajutorului rusesc. Bombardamente violente asupra SI

Bloomberg mai citează o a treia persoană care declară că propunerea lui Putin constă într-o acţiune militară comună însoţită de o tranziţie politică, în timp ce plecarea lui Assad este o cerere cheie a Statelor Unite. Rusia a comunicat propunerea Statelor Unite, potrivit serviciului de ştiri Bloomberg. 

Dar o sursă a declarat pentru Bloomberg că Putin se simte frustrat din cauza reticenţei SUA de a răspunde şi este gata să acţioneze singur în Siria dacă este necesar, adaugă Reuters, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.