Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin, preocupat de starea psihică a populației - Ultimele instrucțiuni ale liderului de la Kremlin

Administratia Prezidentiala rusa
Vladimir Putin

Președintele rus, Vladimir Putin, a dispus să se ia calcul şi să fie examinată, până pe 30 iunie, problema îmbunătățirii sistemului de acordare a asistenței psihologice, inclusiv refugiaților și personalului militar, a menționat Kremlinul într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei. Instrucțiunile au fost date în urma întâlnirii președintelui cu participanții celui de-al II-lea Congres al tinerilor oameni de ştiință, notează Rador.

'Având în vedere instrucțiunile anterioare, să se ia în calcul problema îmbunătățirii sistemului de acordare a asistenței psihologice și suportului psihologic pentru populație, acordându-se o atenție deosebită acordării de astfel de asistență și sprijin refugiaților și persoanelor strămutate intern, inclusiv copiilor și adolescenților, precum și implementarea unei activităţi sistematice pentru tratarea consecințelor tulburărilor de stres post-traumatic în rândul personalului militar rus și al membrilor familiilor acestora, inclusiv dezvoltarea unui cadru metodologic adecvat și organizarea de recalificare profesională și formare avansată a specialiștilor în domeniul psihologic', se arată în documentul publicat.


După începerea aşa-zisei operațiuni speciale ruse în Ucraina, proporția cetăţenilor ruși care au nevoie de asistență psihologică a crescut pănă la 15%, reiese din sondajul realizat în noiembrie de Centrul de Cercetare Rus a Opiniei Publice (VŢIOM). Putin a abordat aceste subiecte în luna decembrie. Potrivit acestuia, în Rusia 15% din populație are nevoie de asistenţă psihologică, în timp ce în rândul tinerilor - 35%. O creștere a numărului de pacienți cu plângeri de anxietate crescută a fost înregistrată și de psihologi. Nivelul de anxietate a crescut și după 21 septembrie, când a fost anunțată o mobilizare parțială în Rusia, au indicat centrele de asistență psihologică chestionate de Agenţia de presă RBC. După demararea aşa-zisei operațiuni speciale militare ruse din Ucraina, autoritățile din regiunile Rusiei au anunțat măsuri suplimentare de sprijin pentru familiile celor mobilizați, inclusiv acordarea de asistență psihologică acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.