Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin 'reușește' ce nu a reușit Stalin: Publicația New York Times își retrage pentru prima dată în peste o sută de ani corespondenții din Rusia

abcnews.go.com
new york times

Publicația New York Times își retrage pentru prima dată în peste o sută de ani corespondenții din Rusia din cauza războiului din Ucraina. Nici Stalin și Războiul Rece nu ne-au îndepărtat din Rusia, a spus un reprezentant al publicației, citat de CNN.

New York Times (NYT) și-a retras toți corespondenții din Rusia și pentru prima dată în peste o sută de ani nu are jurnaliști acolo.

„O zi foarte tristă pentru istoria New York Times din Moscova. Scoatem toți corespondenții din țară. Am avut reporteri acolo fără întrerupere din 1921, cu una sau doua scurte întreruperi din cauza problemelor cu viza. Nici Stalin, nici Războiul Rece, nu ne-au dat afară”, a explicat Neil MacFarquhar, un fost șef al biroului din Moscova.

Ziarul a anunțat decizia de a se retrage din Rusia printr-un comunicat.

„Noua legislație din Rusia caută să condamne știrile independente și exacte despre războiul din Ucraina. Pentru siguranța și securitatea stafului nostru din regiune, îl mutăm în afara țării”, a spus purtătorul de cuvânt al NYT, Danielle Rhoades Ha.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.