Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin se teme că ar putea fi otrăvit: A înlocuit 1000 de membri ai personalului (The Daily Beast)

The Daily Beast
bodyguard Putin

Președintele rus Vladimir Putin a înlocuit aproximativ 1.000 de membri ai personalului în februarie, din cauza temerilor că l-ar otrăvi, se arată într-un raport. Printre cei concediați se numărau bodyguarzi, bucătari și secretari, a informat The Daily Beast.

Vezi și: Zelenski a călcat pe bec: A fost criticat de oficiali israelieni după ce a comparat situația Ucrainei cu Holocaustul

Februarie a fost marcată de oficiali americani și occidentali care au avertizat în mod repetat că Rusia se pregătește să pună la cale un pretext pentru a justifica războiul împotriva Ucrainei, după ce a petrecut luni de zile adunând trupe de-a lungul graniței lor comune.

Întrucât o mare parte din lume a condamnat bombardamentul în curs de desfășurare al Rusiei asupra Ucrainei, un agent al Direcției Generale pentru Securitate Externă a Franței a declarat pentru Daily Beast că efectuarea unei tentative de asasinare a lui Putin „este pe masa oricărei agenții de informații”.

Senatorul din Carolina de Sud, Lindsey Graham, a cerut chiar asasinarea lui Putin, atragând critici din partea colegilor parlamentari republicani.

„Singurul mod în care se termină asta este ca cineva din Rusia să-l elimine pe acest tip. V-ați face țării dumneavoastră – și lumii – un serviciu grozav”, a scris Graham pe Twitter la începutul lunii martie.

Agentul a spus pentru The Daily Beast că o tentativă de asasinat nu ar fi sarcina unui guvern străin, potrivit Business Insider.

„Încercarea va fi din interiorul Kremlinului. Serviciul de informații rusesc este probabil singurul care folosește otrava pentru a asasina oameni”, a spus agentul.

Otrava ca instrument de ucidere nu este ceva neobișnuit în Rusia.

Alexei Navalnîi, opozantul lui Putin, a fost otrăvit cu agentul Novichok în Siberia în august 2020, iar Putin a fost acuzat că a stat în spatele acestei tentative de asasinat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.