Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin și Lukașenko ar putea discuta în aceste zile despre livrările de gaze naturale

putin, MH17

Președintele Rusiei, Vladimir Putin și omologul său din Belarus, Alexander Lukașenko ar putea avea o discuție telefonică înainte de finalul aestui an despre livrările de gaze rusești către Belarus, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS.

„Există o presiune a timpului pentru că anumite aspecte au rămas nerezolvate. Dar contractele vor fi menținute, iar dacă președinții vor considera că este necesar, vor avea o discuție telefonică în acest sens până la finalul acestui an”, a declarat Peskov.

Citește și: Se solicită intervenția IMEDIATĂ a Guvernului Orban! Se cere RADEREA actului care intră în vigoare la 31 decembrie

Potrivit informațiilor din presă, Rusia și Belarus ar fi ajuns la un acord de principiu privind aprovizionarea cu petrol și gaze naturale. Potrivit lui Lukașenko, Belarus intenționează să cumpere aproximativ 20 de miliarde de metri cubi de gaz și aproximativ 25 de milioane de tone de petrol din Rusia.

Cele două părți au anunțat că urmează să ajungă la un acord privind prețul gazelor în următoarele zile. Lukașenko a declarat recent că se așteaptă ca prețul de anul acesta, de 127 de dolari pentru mia de metri cubi să fie păstrat și în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.