Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin: Transnistria nu a cerut "protectie" Kremlinului

putin w

Kremlinul nu a primit niciun fel de solicitare de la Tiraspol în privinţa unei 'protecţii' pentru Transnistria, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, după ce mai multe organizaţii din stânga Nistrului au anunţat recent că s-au adresat şefului statului rus pentru a cere ajutor în cazul în care regiunea 'va fi ameninţată de un nou război'.

'Nu am cunoştinţă de vreo astfel de solicitare. Am aflat şi eu din mass-media. Nu ştiu cui s-au adresat, prin ce canale, aşa că nu vă pot spune nimic în acest sens', a afirmat marţi Peskov, potrivit agenţiei TASS.

Reprezentanţii a 66 de organizaţii civice din Transnistria, reuniţi luni la Tiraspol, au anunţat că au decis să se adreseze preşedintelui Vladimir Putin pentru a cere 'protecţie în cazul în care regiunea va fi ameninţată de un nou război'.

''În numele societăţii civile, ne adresăm preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, ca garant al păcii pe teritoriul transnistrean şi ca parte în procesul de negocieri, să ia toate măsurile posibile: şi politice, şi diplomatice, şi economice, şi, desigur, în caz de pericol, şi altele', a declarat în cadrul reuniunii preşedintele Organizaţiei de Femei, Tatiana Dolişniaia, după cum aminteşte agenţia de presă rusă.

Acest apel survine în contextul în care parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a denunţat recent acordurile cu Rusia privind tranzitarea teritoriului ucrainean de către trupele ruse staţionate în regiunea transnistreană. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.