Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin vrea discuții de pace, dar acuză armata ucraineană că împiedică acest lucru: 'Nu putem înceta focul când suntem atacaţi'

vladimir putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că o iniţiativă africană ar putea fi o bază pentru pace în Ucraina, dar că atacurile ucrainene o fac greu de realizat, relatează Reuters, citat de Agerpres.

El a vorbit la o conferinţă de presă după ce s-a întâlnit vineri la Sankt Petersburg cu lideri africani şi a ascultat apelurile acestora pentru ca Moscova să meargă mai departe cu planul lor.

Există prevederi ale acestei iniţiative de pace care sunt puse în aplicare, a spus el. Dar există lucruri care sunt dificil sau imposibil de pus în aplicare.

Reuters a relatat în iunie că medierea africană în conflict ar putea începe cu măsuri de consolidare a încrederii, urmate de un acord de încetare a ostilităţilor însoţit de negocieri între Rusia şi Occident.

Putin a declarat că unul dintre punctele iniţiativei este încetarea focului. ''Dar armata ucraineană este în ofensivă, atacă, pune în aplicare o operaţiune ofensivă strategică pe scară largă... Nu putem înceta focul când suntem atacaţi''.

În ceea ce priveşte problema începerii negocierilor de pace, el a declarat: ''Nu le-am respins... Pentru ca acest proces să înceapă, trebuie să existe un acord de ambele părţi''.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a respins ideea unei încetări a focului acum, care ar lăsa sub controlul Rusiei aproape o cincime din ţara sa şi ar da timp forţelor acesteia să se regrupeze după 17 luni măcinante de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.