Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatarul face apel pentru o detensionare a relaţiilor între SUA şi Iran

Al-Arabya
Qatar

Qatarul şi alte ţări au discutat atât cu Iranul cât şi cu SUA despre o detensionare a situaţiei, a informat ministrul de Externe al Qatarului, Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, făcând apel la ambele părţi să se întâlnească şi să găsească un compromis, relatează Reuters preluat de news.ro

„Considerăm că la un moment dat ar trebui să aibă loc o întâlnire, nu poate continua situaţia la infinit astfel. Ei ar trebui să vină cu idei care să deschidă drumul”, a afirmat al-Thani la Londra.

Al-Thani a declarat că mai multe ţări, printre care şi Qatarul, Oman, Irak şi Japonia au cerut o detensionare a situaţiei.

„Toate aceste ţări sunt îngrijorate cu privire la ce ar putea duce această escaladare. Au existat încercări ale Qatarului dar şi ale altor ţări de a detensiona situaţia: am discutat cu SUA şi cu Iranul”, a precizat el.

„Ceea ce încercăm să facem este să creăm o conversaţie între cele două părţi pentru că o escaladare nu ar fi în favoarea nimănui”, a adăugat el.

Tensiunile dintre SUA şi Iran au crescut în ultimele săptămâni, Washingtonul reimpunând sancţiuni economice asupra Iranului după ce s-a retras dintr-un acord nuclear. De asemenea, SUA au trimis forţe militare în Orientul Mijlociu pentru a contracara ceea ce autorităţile americane au numit ameninţări iraniene asupra SUA şi intereselor sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.