Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatarul şi Arabia Saudită şi-au redeschis frontiera terestră. Relaţiile diplomatice dintre cele două ţări au fost întrerupte în 2017

qatar

Qatarul şi Arabia Saudită şi-au redeschis sâmbătă frontiera terestră, au anunţat surse qatariote, la câteva zile după reluarea relaţiilor între micul emirat şi mai multe ţări vecine care l-au boicotat timp de trei ani şi jumătate, informează AFP.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrainul şi Egiptul au rupt relaţiile cu Qatarul în 2017, acuzându-l de înţelegere cu adversarii lor iranian şi turc şi de susţinerea islamiştilor, acuzaţii pe care Doha le-a respins mereu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vaccinul Moderna va ajunge în România! Care sunt principalele diferențe între cele două tipuri de vaccin

Aceste patru ţări arabe au anunţat marţi încheierea crizei, cu ridicarea boicotului diplomatic şi economic asupra Doha, în timpul unui summit al ţărilor din Golf care a avut loc la Al-Ula, în Arabia Saudită.

"Da, frontiera este deschisă", a afirmat o sursă qatariotă pentru AFP, în timp ce o alta a confirmat reluarea traficului în jurul orelor 07:00 GMT la punctul de trecere a frontierei de la Abou Samrah, la 120 de km la sud de Doha.

În data de 4 ianuarie, Kuweitul, mediator în criza din Golf, a anunţat că regatul saudit a acceptat să-şi deschidă toate frontierele sale cu Qatarul. Joi, un avion al Qatar Airways a survolat Arabia Saudită, potrivit companiei.

Din cauza măsurilor stricte de control impuse în Qatar în contextul pandemiei de coronavirus, persoanele ce sosesc din Arabia Saudită vor trebui să prezinte un test negativ, să facă un nou test la frontieră şi să se izoleze timp de o săptămână într-un hotel agreat de autorităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.