Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

R. Moldova: Candidatului Moscovei i se cere să mențină Acordul de Asociere la UE

iurie leanca

Iurie Leancă, candidat la Președinție din partea Partidului Popular European din Moldova (PPEM), a lansat o invitație către toți contracandidații să își asume menținerea drumului către Vest al țării. Surpriza a venit când Leancă a insistat că această invitație se adresează și liderului socialiștilor, Igor Dodon, considerat de analiști omul Moscovei.

Adevărata BOMBĂ din dosarul lui Blaga: O SUMĂ MARE de bani descoperită în mașină

Liderul PPEM, a afirmat într-o scrisoare deschisă faptul că Rusia nu este o alternativă pentru dezvoltarea Moldovei.

ALERTĂ - De ce o acuză DNA pe Ioana Băsescu (surse)

„Principala preocupare a Rusiei aflată în recesiune profundă este să își hrănească proprii cetățeni. Următoarea preocupare este să continue să mențină un buget al apărării care să o ajute să își afirme locul în lume. (...) Prin comparație, Uniunea Europeană a ieșit din criză și are creștere economică. Europenii trăiesc mai mult decât moldovenii, trăiesc mai bine, deși își permit să muncească mai puțin. (...)

În aceste condiții, singura opțiune rațională, înțeleaptă, rămâne drumul spre Vest, spre bunăstare, spre un stat liber de corupție. Îi invit pe toți contracandidații mei să declare susținerea față de această opțiune”, a scris liderul PPEM.

Şpagă în campania lui Băsescu: De ce au fost Ioana Băsescu şi Elena Udrea la DNA

El l-a provocat pe liderul pro-rus să mențină orientarea occidentală a Moldovei, amintind că, altfel, moldovenii ar putea pierde dreptul al liberă circulație în Uniunea Europeană. Acest drept este folosit de mulți moldoveni pentru a pleca la lucru în străinătate. Practica este asemănătoare cu ce făceau românii înainte de 2007.

„Domnule Dodon, (...) libertatea de circulație în spațiul UE este strâns legată de Acordul de Asociere. Au fost negociate împreună iar motivul pentru care am primit liber la vize este pentru că am semnalat că vrem să ne apropiem de Europa. Nu trebuie să mă credeți pe mine, în 20 de minute orice expert vă poate lămuri”, a continuat acesta.

Amintim că pe data de 30 octombrie are loc primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. În primăvară Curtea Constituțională a indicat că alegerea președintelui trebuie să aibă loc prin votul direct al cetățenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.