Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radioul public din Germania, despre Iohannis: Va revoluţiona ţara sa

Prima vizită oficială a lui Klaus Iohannis la Berlin este prezentată de radioul public din Germania. Bayerischer Rundfunk, filiala din Munich a ARD, a realizat un interviu cu preşedintele României.

Iohannis este prezentat ca primul etnic german care devine preşedinte în România, un şef de stat care va revoluţiona ţara sa, o va îndepărta de imaginea de ţară săracă şi coruptă, transformând-o într-o locaţie atractivă pentru investitorii germani.

În prima sa vizită la Berlin, Iohannis va promova integrarea României la spaţiul Schengen, se arată pe site-ul Bayerischer Rundfunk. Securitatea graniţelor României către exteriorul Uniunii Europene este demult la un nivel relevant, spune Iohannis în interviul exlusiv acordat postului public de radio.

"Nu cred că ar trebui să încercăm să construim o Europă cu două viteze, ci o Europă comună. Acest lucru înseamnă că cetăţenii Europei pot să călătorească liber, în cazul în care sunt îndeplinite condiţiile naturale. Condiţiile tehnice sunt îndeplinite de România din 2011, deci cred că este timpul să abordăm problema în termeni concreţi", a declarat Iohannis.

Iohannis a vorbit în interviul pentru postul public de radio din Germania şi despre problema românilor care emigrează. Preşedintele a ţinut să evidenţieze forţa calificată de muncă, care contribuie pozitiv la dezvoltarea ţărilor occidentale, şi nu problema românilor care beneficiază de sistemul public de ajutoare sociale din alte state.

Preşedintele României a abordat şi contextul geopolitic în cadrul interviului. Ce face vecinul din Ungaria în relaţia cu Rusia, dar şi cu partenerii europeni ar fi puţin deplasat, a afirmat Iohannis.

Iohannis pledează pentru unitatea statelor europene în politica faţă de Rusia şi promite că, în caz de nevoie, România va susţine sancţiuni mai puternice împotriva Moscovei. "România a sprijinit de la bun început sancţiunile împotriva Rusiei. Vom merge mai departe alături de partenerii noştri europeni", afirmă Iohannis.

România nu este ameninţată direct de Rusia, dar ţară se află într-o poziţie geografică "expusă". De aceea, Iohannis afirmă că îşi doreşte mai mult sprijin de la NATO, cum ar fi prin găzduirea unui centru de comandă de divizie.

"România e mult mai bună decât imaginea pe care o are. Dar ca imaginea să se potrivească cu ceea ce e România de fapt, trebuie să ne străduim cu toţii mai mult", a mai afirmat preşedintele în cadrul interviului acordat Bayerischer Rundfunk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.