Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Bădică, o legendă a pescuitului sportiv din România, a murit la doar 46 de ani

radu badica

Radu Bădică, unul dintre cei mai vechi pescari sportivi profesioniști de crap din România, a murit miercuri, 7 iulie, la doar 46 de ani.

Potrivit apropiaților, acesta s-a simțit rău de dimineață și s-a stins din viață în cursul serii. Era tatăl unei fete de doar 16 ani.

„Astăzi, fratele sufletului meu, Radu s-a dus mai repede la Dumnezeu. A fost cel mai generos și bun om pe care l-am întâlnit, o simfonie a bucuriei și a poftei de viața frumoasa! Un Om splendid care avea darul și harul de a risipi orice ingrijorare sau tristete! Te iubim, Grasule! Și ii invidiem pe ingeri căci ei sunt acum cu tine! Dumnezeu sa te mângâie si sa vegheze asupra familiei tale!”, scrie Oreste Teodorescu pe Facebook.

Radu Bădică era considerat o adevărată legendă a pescuitului sportiv din România. A făcut parte dintr-un grup restâns care a pus bazele acestui sport în România. Deținător a peste 300 de trofee din diverse competiții, Bădică a fost membru în prima echipă care a reprezentat România la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap, în anul 2000. În același timp, a practicat și judo.

Dublu vicecampion național în Campionatul Național de Pescuit la Crap, Radu Bădică a câștigat de două ori Turneul celor 6 Cluburi din România. A pescuit pe majoritatea lacurilor mari din România și Europa, a format zeci de pescari și a fost o inspirație pentru mii de practicanți ai acestui sport.

A fost primul producător din România de momeală modernă pentru crap, numită "boilies", prima opțiune a pescarilor din toată lumea, vestitele "bile". A oferit consultanță multor proprietari care au luat lacuri seci și lăsate în paragină și au creat incinte de pescuit apreciate în toată Europa: Dyno Lake-Călărași, Lacul Corbu-Constanța, Sărulești, Moara Vlăsiei, Tâncăbești, Lacul Ianis, Hermes-Periș și altele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.