Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Cristescu a răbufnit în plen, la moţiunea USR împotriva lui Bode: Aştept ca într-o zi DNA-ul să vă ducă pe toţi acolo unde vă este locul

radu cristescu

Moţiunea USR împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, este, de fapt, un autodenunţ al lui Cătălin Drulă, care trebuia să dea explicaţii la DNA, a afirmat, luni, deputatul PSD Radu Cristescu, în plenul Camerei Deputaţilor, anunță Agerpres.

"Zicea înaintea mea 'rangă Drulă' că este greu de imaginat atâta tupeu şi nesimţire. Aşa este. Este greu de imaginat atâta tupeu şi nesimţire ca săptămâna trecută, de exemplu, când s-a votat 'Fără penali în funcţii publice' în Parlament, cine a rupt microfonul aici? Tocmai Barna, acuzat într-un dosar DNA de unde a furat 6 milioane de euro de la persoanele cu dizabilităţi. De fapt, acum nici nu ştiu ce dezbatem aici. Această moţiune este, de fapt, un autodenunţ al lui Drulă, iar această moţiune nu trebuia dezbătută aici, ci, pur şi simplu, domnul Drulă trebuia să dea explicaţii la DNA despre ceea ce a semnat la minister sau, de exemplu, să dea explicaţii de cele câteva milioane de euro apărute în declaraţia de avere în conturile personale", a declarat Cristescu, la dezbaterea moţiunii simple "Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat", iniţiată de USR şi parlamentari de la Forţa Dreptei.

El a susţinut că, "mai mult decât atât, înainte de a face acuzaţii, pentru că suntem pe principiul 'Hoţul strigă hoţii', acest fost partid care este încă bântuit de umbra lui Coldea, înainte să depună moţiunea, trebuia să vină cu nişte explicaţii foarte simple cel puţin în faţa românilor".

"Ar trebui să explice. Are suflu Stelică? Are suflu? Nu mai e bună aia de handicapat, domnul Stelică? Ar trebui să explice totuşi acest fost partid, rămăşiţele unui partid, ilegalităţile comise în Sectorul 1 la alegerile locale de către port stindardul 'bebeluşa cea albă' dintre toţi 'bebeluşii cei negri', să explice ce căuta la sacii de voturi şi cum a obţinut voturile sau ar trebui să prezinte raportul Curţii de Conturi din Sectorul 1 prin care a plătit acelaşi serviciu de salubritate de mai multe ori. Fapte penale foarte multe în acest partid. Sunt curios, totuşi, cine îi protejează, cine îi ţine în spate? Că văd la ei tupeu nemărginit, acuzând pe toţi de furt. (...) Aştept ca într-o zi DNA-ul să-şi facă treaba şi să vă ducă pe toţi acolo unde vă este locul", a completat Cristescu.

Potrivit deputatului, "cel mai trist pentru toţi românii este că, pentru actele de corupţie de la Ministerul Sănătăţii, semnate de Barna, de Voiculescu şi de Mihăilă, românii trebuie să plătească un miliard de euro din bani publici pentru achiziţia celor peste 100 de milioane de vaccinuri care expiră". "Nici aici văd că DNA-ul n-a existat. Un procuror stagiar dacă exista, eraţi arestaţi, fraţilor. (...) Alt primar de-al lor de la Braşov, Coliban, fură bani din bugetul local pentru amanta lui. (...) Să nu mai vorbim de faptul că ajunge ministru al Justiţiei un ministru care, cu ajutorul unui certificat de handicapat, obţine o garsonieră. Deci tot un fals", a adăugat social-democratul.

Venit la microfon, deputatul USR Stelian Ion a replicat că nu i-ar fi fost ruşine dacă ar fi fost handicapat, ci "o lichea".

"Trebuie să fii foarte prost mobilat intelectual să foloseşti termenul de handicapat peiorativ. Nu sunt handicapat, dar, dacă aş fi fost, nu mi-ar fi fost ruşine, pentru că sunt multe persoane cu dizabilităţi. Ruşine mi-ar fi fost dacă aş fi fost o lichea ordinară folosită ca trâmbiţă de către puterea actuală care nu mai are absolut pe nimeni să-şi reverse abjecţiile către Opoziţie. Dacă ăsta e avocatul domnului doctor Bode, pe care îl folosiţi aici, ar trebui să vă crape obrazul de ruşine", a afirmat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.