Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Cristescu, atac FURIBUND la comemorarea lui Mihai Viteazul: 'De ce să organizeze fiul de securist ungur Orban o ședință parlamentară solemnă?'

Facebook
Radu Cristescu

Deputatul PSD, Radu Cristescu, se arată revoltat de modul în care oamenii cheie din statul român au ales să celebreze ziua de 27 mai, când în anul 1600 Mihai Viteazul devine „Domn al Țării Românești, al Ardealului și a toată Țara Moldovei”

„Pe vânduții din trupa Iohanis, Orban, Barna, K. Hunor & Co îi doare-n cot de Mihai Viteazul

Acum câteva sute de ani, în 1600, la sfârșitul lunii mai, Mihai Viteazul reușea să adune sub conducerea lui cele trei țări românești : Muntenia, Ardealul și Moldova. Adică făcea, în condiții istorice dificile, un lucru absolut remarcabil. Ceva ce mult lăudații nemți aveau să reușească abia peste mult timp, în secolul al nouăsprezecelea.

Doar că unirea românilor îi deranja, ca și acum, pe străinii de lângă noi sau dintre noi. Marile puteri vroiau, ca și acum, să pună gheara cu totul pe noi, deci ne vroiau dezbinați, nu uniți. Așa că Mihai Viteazul a fost asasinat peste un an, la Câmpia Turzii, de un general austriac, Basta, trimis chipurile să-l ajute pe domnitorul român.

Generalul austriac asasin a fost ajutat de alți venetici, mercenari , plus dușmanii vechi ai românilor ardeleni - ungurii din partea locului. Nu vi se pare ceva cunoscut ?

Azi, în amintirea marelui domnitor al tuturor românilor, la Mănăstirea Dealu, unde este înmormântat capul lui Mihai Viteazul, va fi oficiată o slujbă de pomenire. Da, numai capul domnitorului e înmormântat, fiindcă, după ce l-au omorât mișelește, pe la spate, veneticii și-au bătut joc de corpul mortului, lăsându-l aruncat pe un câmp, pradă corbilor.

Deși ne spun că ei nu sânt venetici, vânduții din trupa Iohanis, Orban, Barna, K. Hunor & Co nu dau doi bani pe Mihai Viteazul și pe faptele lui istorice. Nu-i nici o mirare.

De ce să organizeze fiul de securist ungur Orban o ședință parlamentară solemnă, în onoarea lui Mihai Viteazul, dacă șeful formal al PNL e mai preocupat de organizarea în Parlament a chefurilor cu ocazia zilei lui de naștere ?

De ce i-ar păsa ardeleanului Dan Barna de Mihai Viteazul, când el e ocupat cu șmenuirea fondurilor europene și cu evitarea pușcăriei ?

De ce s-ar deranja Iohanis din pregătirea week end-urilor lui relaxante și prelungite, când mai importantă e tăcerea pe tema pădurilor înghițite de austriacul Schweinhofer, sau îngroparea scandalului legat de prințul austriaco-lichtensteinez care omoară animale rare, în munții noștri, ca în curtea lui.

De grofii și honvezii din fruntea UDMR nici n-are rost să ne mai mirăm, ei își văd de parșivenia lor dintotdeauna, toxică, lacomă și anti-românească.

Despre asasinarea lui Mihai Viteazul, cronicarul moldovean Miron Costin a scris clar, cu sute de ani în urmă : ,, Şi aşea s-au plătit lui Mihai-vodă slujbele ce-au făcutu nemţilor ". Altfel spus, domnitorul român i-a ajutat în lupta contra turcilor, dar în schimb nemții / austriecii i-au mulțumit asasinându-l.

Iar un cronicar muntean scria așa : ,, Cade-se să blestemăm pre Başta, căci au ascultat pre domnii ungureşti, de au ucis pre Mihai-vodă făr' de nici o vină ".

Nu vi se pare ceva cunoscut ?

Nu credeți că a venit vremea să învățăm lecțiile amare și dureroase ale trecutului, să ne unim, noi, românii, ca să nu-și mai bată joc de noi tot felul de iohaniși, orbani, barni sau miliardari ori prinți austrieci ?!

Deșteaptă-te, române!”, a spus Radu Cristescu, pe pagina sa de Facebook

Citește și: Radu Cristescu îl SPULBERĂ pe ministrul Mediului în scandalul ursului: 'Propun să-l proclamăm, după modelul sovietic, cel mai mare pitic udemerist din lume' .

Moartea lui Mihai Viteazul

Mihai Viteazul a fost ucis de un detașament de mercenari în frunte cu ofițerul Iacob (Jacques) de Beauri, trimis de generalul Giorgio Basta. Uciderea lui Mihai este astfel relatată de Dionisie Fotino: „Între Basta și Mihai s-a rădicat o gelozie care a ajuns la dușmănie. Basta, după ce a pârât pe Mihai că avea înțelegeri secrete cu turcii, a hotărât ca să-l și aresteze; deci trimițând să-l poftească la consiliu și Mihai nevoind a veni, a poruncit la câțiva nemți ca să înconjoare cortul său, și să-l prinză viu sau să-l omoare. Mihai Vodă văzându-se astfel surprins a scos sabia și a rănit pe unul din sbirii lui Basta, dar un altul străpungându-l cu sulița în pântece, l-a trântit la pământ și i-a tăiat capul. Această ucidere infamă a lui Mihai Vodă nu fu aprobată de nimene la curtea împăratului Rodolf”. Trupul lui Mihai a fost aruncat apoi în câmpia Cristișului, pentru ca ostașii săi să vadă că a pierit căpitanul lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.