Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Cristescu, despre cazul violonistei care a rămas fără instrument: 'Are datele unui abuz de tip sovietic' / Apel către Iohannis, Ciucă, Cîțu și Cioloș

Facebook
Radu Cristescu

Deputatul PSD Radu Cristescu le solicită liderilor de la București să se implice pentru salvarea violonistei Alexandra Conunova, care a rămas fără instrument.

„Tovarășii lui Iohannis, ai PNL și ai USR își bat joc de o personalitate culturală

De mai bine de o lună, Republica Moldova este scena unui scandal plin de absurd, care are loc sub oblăduirea plină de tăcere suspectă a liderilor puterii politice, vechi tovarăși cu președintele Iohanis, cu PNL și USR - președinta Maia Sandu, premiera Natalia Gavrilița și partidul de guvernământ - PAS.

Cazul a fost prezentat și de presa din România, având toate datele unui abuz de tip sovietic, transplantat în epoca unei guvernări presupus pro-europene. Pe scurt : unei celebre muziciene din Republica Moldova, Alexandra Conunova, i-a fost confiscată vioara în aeroportul din Chișinău, fiind acuzată de contrabandă de procurorii anti-mafie. Deși celebra muziciană a prezentat procuraturii toate actele cerute, prin care dovedește că deține vioara în mod legal, instrumentul nu i-a fost restituit, iar scandalul a luat amploare internatională, cazul fiind prezentat în presa din întreaga lume.

Situația e cu atât mai absurdă, cu cât ministrul culturii din Republica Moldova și-a cerut scuze, public, imediat după izbucnirea scandalului, și a declarat că vioara trebuie restituită imediat muzicienei. Cu toate acestea, președinta Maia Sandu și premiera Natalia Gavrilița au păstrat o tăcere suspectă vizavi de acest caz, deși procurorul general al Republicii Moldova e instalat de actuala putere de la Chișinău.

Exasperată de această situație abuzivă, care i-a produs deja serioase probleme, celebra muziciană a inițiat o petiție publică, în speranța că autoritățile din Republica Moldova îi vor face dreptate - https://www.petitieonline.com/freeguadagnini .

Dacă Iohannis, PNL și USR nu știu, Alexandra Conunova e laureată a concursului ,, George Enescu ,, și a altor mari concursuri internaționale, cântă pe cele mai mari scene ale lumii și a trăit la București mai mulți ani, tatăl său fiind concert-maestru al filarmonicii bucureștene. Și, în plus, vorbește în limba română mai bine și mai frumos decât Iohannis sau Raluca Turcan.

Domnilor Iohannis, Ciucă, Cîțu și Cioloș, vorbiți cu amicii voștri de la Chișinău și explicați-le nu doar că, prin acest abuz, acoperă cu noroi imaginea Republicii Moldova, ci că fac de râs tot spațiul cultural românesc.

Sau, dacă mizeria e făcută de ai voștri, e în regulă și o trecem la "mizerii bune"?”, a spus Radu Cristescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.