Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Tudor a răbufnit după inaugurarea unei capele în Parlament și pune 'biciul' pe politicieni: 'Gândesc și acționează ca niște fanarioți'

M. C.
Radu Tudor

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a sfinţit, luni, capela din incinta Palatului Parlamentului. Construirea capelei a fost aprobată de conducerea Camerei Deputaţilor, la iniţiativa preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sfinţirea capelei din incinta Palatului Parlamentului, că aceasta „nu este doar un loc de linişte şi refugiu în faţa provocărilor şi tensiunilor zilnice, ci şi un simbol al angajamentului nostru faţă de valorile naţionale”. De asemenea, Nicolae Ciucă a spus că o viață spirituală și morală ajută la adoptarea celor mai bune decizii (declarațiile lui Ciolacu și Ciucă, pe larg aici). Jurnalistul și analistul Radu Tudor nu e însă foarte încântat de acest eveniment și arată că politicienii mai sus amintiți „au clădirea la exact 5 minute de Patriarhie și sunt perete în perete cu Catedrala Neamului”.

„Comozi și puturoși, muncind 2 zile pe săptămână, parlamentarii ortodocși și-au tras propria capelă. Deși au clădirea la exact 5 minute de Patriarhie și sunt perete în perete cu Catedrala Neamului.

Las la o parte spiritul constituțional laic ce trebuie să domine instituțiile statului. Ne-am obișnuit cu ironizarea literei și spiritului legii supreme. Și a valorilor României moderne. Le respecta Cuza mai mult acum 150 de ani decât cei de azi.

Dar alte culte, în afara de noi, ortodocșii, nu sunt printre deputați și senatori? Numai pentru ortodocșii se face capelă specială în Parlament? N-ați învățat și respectul pentru alte culte în 34 de ani de libertate și democrație?

Asta spune multe despre înțelegerea toleranței, smereniei și altor lecții de credință puse total în paranteze cu această inaugurare de protocol și privilegiu al puterii.

Amestecul bisericii cu politica și al politicii în biserică a generat numai rele acestei țări.

Avem politicieni medievali. Și unii dintre ei ne conduc. Se dau europeni, dar gândesc și acționează ca niște fanarioți.

Lăsați biserica la locul ei în societate.

Mergeți smeriți la ea.

Nu vă faceți o anexă bisericească personală și de protocol pentru păcatele și trufia voastră”, a spus Radu Tudor, pe X.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.